Incep plimbarea culinara cu un desert extraordinar de bun, o tarta cu ciocolata si crema de branza. Este cel mai  delicios desert incercat, gustat si recomandat de catre mine!


Reteta pentru acest desert:

Ingrediente :
– 250 g biscuiti cacao
– 150 g unt nesarat
– 5 linguri zahar pudra
– 350 g ciocolata alba
– 250 ml frisca lichida
– 1/2 kg crema de branza dulce
– 3 oua
– 1 lingura faina alba
– 1 esenta de vanilie
– 120 g ciocolata (puteti folosi si amaruie sau daca nu, cu lapte sau simpla)

Mod de preparare :

Zdrobim biscuitii in robotul de bucatarie sau cu sucitorul; eu prefer robotul pentru ca ies mai fini.
Topim 130 g unt si turnam peste biscuitii zdrobiti; amestecam pana se omogenizeaza compozitia si se formeaza o pasta.
Intindem aceasta pasta de biscuti intr-o forma de copt cu pereti detasabili sau o forma de tarta.
Punem la bain marie 220 g ciocolata alba cu 120 ml frisca lichida si amestecam pana se topeste ciocolata.
Intr-un recipient, amestecam crema de branza, zaharul, faina si esenta de vanilie pana obtinem o crema foarte fina, recomand sa folositi mixerul la viteza mare pentru a obtine acest rezultat spumos.
Peste aceasta crema, adaugam si ouale si ciocolata topita si amestecam bine. Compozitia astfel obtinuta o turnam peste pasta de biscuti din forma de copt si o dam la cuptor, foc mediu, si lasam cam 50 min.
O scoatem din cuptor si o lasam la racit.
Topim restul de unt, frisca si ciocolata neagra si amestecam pana se topeste ciocolata. Eu prefer sa o torn peste tarta asa calda si abia apoi sa o dau la frigider pentru cateva ore bune.
Cand o scoateti de la frigider o puteti orna cu ce doriti, fulgi de cocos, fulgi de ciocolata alba sau o puteti servi fara.
Este o tarta excelenta si va promit ca nu veti regreta daca o veti incerca! Eu am incercat aceasta reteta de pe un blog culinar, si va propun si voua acest desert!

Etichete: , , , , ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Galerie foto
Arhive
error: Conținutul este protejat!