Saptamana trecuta a fost ziua mea, am implinit 33 ani. Mi-am dorit sa fac un tort simplu si asa a si iesit.

 

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 lg apa
  • 12 lg zahar
  • 12 lg faina
  • 1 praf copt (optional, blatul creste foarte frumos si fara)
  • suc de la 2-3 sfecle rosii
  • 250 gr mascarpone
  • 200 gr ciocolata alba
  • 400 ml smantana pt frisca
  • 200 gr branza de vaci (preferabil grasa)
  • 100 gr zahar pudra (daca se doreste mai dulce, se poate adauga zahar mai mult).
  • esenta vanilie.

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma cu cele 6 lg apa. Cand s-au intarit si au devenit dense, se adauga zaharul si se amesteca pana se obtine o bezea tare; se adauga galbenusurile, sucul de sfecla rosie si esenta. Se amesteca bine pana se omogenizeaza; culoarea este destul de buna, insa daca se vrea o culoare intensa, se poate suplimenta cu foarte putin colorant alimentar rosu. La sfarsit, se adauga faina, amestecand usor cu lingura, pana la omogenizare.
Aceasta compozitie se toarna intr-o forma de copt si se coace la foc mediu cam 40-50 min, dupa care se scoate si se lasa la racit.

Se topeste ciocolata alba si se lasa putin la racit. In acest timp, se amesteca branza de vaci cu mascarpone, se adauga zaharul si esenta,iar la sfarsit se incorporeaza frisca batuta in prealabil. Se adauga ciocolata alba in aceasta compozitie si se da la frigider pt cateve ore.

Blatul se taie in 3 straturi, se insiropeaza cu : sirop/ compot de capsuni sau cu un sirop dupa preferinta.
In aceeasi forma de copt, se asaza primul strat de blat, se insiropeaza, se asaza un strat de crema si tot asa pana incheiem cu ultimul strat de blat insiropat si se da totul la frigider.
Tortul obtinut se poate imbraca in frisca sau in fondant sau intr-o glazura. Se poate orna dupa bunul plac. Eu am ales sa execut niste flori din fondant, pentru acest tort.
Tortul de ziua mea a fost imbracat in frisca si a avut un ornament simplu din fondant.
Va urez sa va delectati cu o felie generoasa pentru ca facand acest tort, se consuma cateva calorii :))

Etichete: , , , , , , ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Arhive