Postat: 19 mai 2012 - Dulciuri, Torturi - comentarii

Astazi i-am facut cadou mamei soacre, cu ocazia aniversarii nasterii, un tort cu flori rosii.
Blatul este rosu, insiropat cu sirop de capsuni si vanilie, crema este o combinatie de crema de branza de vaci, frisca lichida, ciocolata alba si mascarpone.





Tortul este acoperit cu fondant alb, iar florile sunt facute din pasta de zahar.
Am servit impreuna din acest tort si va spun ca este delicios!

Reteta pentru acest tort:

Blat:
– 6 oua
– 6 lg apa
– 12 lg zahar
– 12 lg faina
– 1 praf copt (optional, blatul creste foarte frumos si fara)
– suc de la 2-3 sfecle rosii (foarte important- eu am ales o sfecla foarte curata,din supermarket; cea din piata este plina de pamant si afecteaza si gustul)
– esenta vanilie (sau se poate incerca si cu esenta de lamaie)

Albusurile se bat spuma cu cele 6 lg apa. Cand s-au intarit,se adauga zaharul si se amesteca pana se obtine o bezea tare; se adauga galbenusurile, sucul de sfecla rosie si esenta. Se amesteca bine pana se omogenizeaza; culoarea este destul de buna,insa daca se vrea o culoare intensa se poate suplimenta cu foarte putin colorant alimentar rosu. La sfarsit se adauga faina, amestecand usor cu lingura, pana la omogenizare.
Aceasta compozitiese toarna intr-o forma de copt si se coace la foc mediu cam 40-50 min,dupa care se scoate si se lasa la racit.

Crema:

– 250 gr mascarpone
– 200 gr ciocolata alba
– 400 ml smantana pt frisca
– 200 gr branza de vaci (preferabil grasa)
– 100 gr zahar pudra (daca se doreste mai dulce se poate adauga zahar mai mult.
– esenta vanilie.

Se topeste ciocolata alba si se lasa putin la racit. In acest timp, amestecam branza de vaci cu mascarpone,se adauga zaharul si esenta,iar la sfarsit se incorporeaza frisca batuta in prealabil. Se adauga ciocolata alba in aceasta compozitie si se da la frigider pt cateve ore.

Blatul se taie in 3 straturi, se insiropeaza cu : sirop/ compot de capsuni sau cu un sirop dupa preferinta.
In aceeasi forma de copt, se asaza primul strat de blat, se insiropeaza, se asaza un strat de crema si tot asa pana incheiem cu ultimul strat de blat insiropat si se da totul la frigider.
Tortul obtinut se poate imbraca in frisca sau in fondant sau intr-o glazura. Se poate orna dupa bunul plac. Eu am ales sa execut niste flori din fondant, pentru acest tort, fiind un cadou.
Tortul de ziua mea a fost imbracat in frisca si a avut un ornament simplu din fondant.
Va urez sa va delectati cu o felie generoasa pentru ca facand acest tort, se consuma cateva calorii :))

Etichete: , , , ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Arhive