Cuvantul foitaj vine de la renumitul aluat frantuzesc feuilletage. Este un aluat tare bun si poate fi facut in mii de feluri.

Astazi, am facut cateva cornulete cu banane. Foarte bune si delicioase, iar banana coapta din interior capata o textura cremoasa. Sunt foarte bune si foarte usor de facut!



Reteta:

avem nevoie de :
– 1 pachet aluat foitaj 800 gr
– 6-7 banane coapte
– zahar pudra vanilat

Se desface aluatul, se taie patrate mari cam de 7 cm x 7 cm.
Bananele se curata si se taie in cate trei bucati. Se umplu patratele cu banane si se ruleaza. Se bate un ou si se ung cornuletele.
Se coc la foc iute cam 20 min.
Dupa ce s-au copt, se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar vanilat.

Sunt delicioase!

Etichete: , , , ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Galerie foto
Arhive