Este deja foarte cald si drept urmare, m-am gandit la un desert si racoritor si satios. Tort de mere cu scortisoara!
Este un desert usor, racoritor si delicios, iar scortisoara il face special.
Poftiti la o felie 🙂






Reteta:

avem nevoie de :

6 oua
6 lg zahar brut (eu nu folosesc brun, ci brut)
6 lg faina
2 lg pesmet
500 ml smantana lichida
scortisoara
8 mere
2 cubulete de unt
50 gr cioco
500ml apa
4 lg zahar brut (pt sirop)

Se curata merele si se taie in bucati mari. (nu aruncati cojile sau cotoarele)
Se pun intr-o forma de copt, se presara putin zahar brut si scortisoara multa si cateva cubulete de unt. Se dau la cuptor cam 15 min, timp in care pregatim blatul.
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat iar, se adauga faina si la sfarsit pesmetul si turnam peste merele rumenite usor si dam iar la cuptor pentru vreo 40 min.
Intr-o craticioara, punem vreo 4 lg zahar brut si 500 ml apa si cotoarele si cojile de mere si punem la fiert ca sa obtinem un sirop.

Batem smantana pana obtinem o frisca, adaugam putin zahar pudra si batem iar, dam la frigider pana finalizam tortul.

Dupa ce s-au racit toate, insiropam blatulcu sirop, imbracam in frisca si radem putina ciocolata deasupra; dam la rece pt cateva ore.
Servim o felie generoasa drept rasplata a muncii depuse :))

Etichete: , , ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Arhive