Zmeura, afine, mure… o explozie de vitamine, un gust delicios si culori superbe.
Fructe de padure…cele mai delicate, dar si cele mai sanatoase.
Nu am putut rezista tentatiei de a transforma cateva intr-un delicios desert racoritor. Un tort cu crema din fructe de padure si iaurt.
Cat de bun e? Va propun sa incercati si apoi sa imi spuneti voi cat e de bun :))



  


Reteta:

avem nevoie de:

– 4 oua
– 4 lg faina
– 4 lg zahar brut
– 4 lg cacao
– 600 gr mure + afine (preferabil de padure)
– 900 gr iaurt gras
– 250 gr mascarpone (se poate si fara)
– 2 pliculete gelatina ( 20 gr)
– 200 gr zahar pudra
– ciocolata rasa
– 300 ml apa pt sirop
– 4 lg zahar pt sirop

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat pana se intaresc si se transforma intr-o bezea. Se adauga galbenusurile, se amesteca si se adauga faina si cacaoa. Se amesteca usor cu lingura si se toarna compozitia intr-o forma de copt (preferabil cu inel detasabil). Se da la cuptor pentru vreo 30 min, se face proba scobitorii.
Intre timp, punem gelatina la hidratat in 100 ml apa.
Punem la fiert apa cu zaharul pentru a obtine un sirop. Dupa ce a fiert, dam deoparte sa se raceasca.
Fructele se spala bine si se curata de eventuale codite sau frunze.
Iaurtul se amesteca cu mascarpone si cu zaharul pudra. Impartim aceasta compozitie in doua boluri si punem fructele de padure intr-un bol cu crema. Gelatina hidratata se pune putin pe ochi, cat sa se topeasca putin si o turnam jumatate in bolul cu crema alba si jumatate in bolul cu crema si fructe de padure.
Amestecam si dam la rece cremele.
Dupa ce s-a racit blatul, se taie in doua si se insiropeaza bine. Se monteaza tortul, incepand cu un strat de blat insiropat, un strat de crema alba si crema cu fructe, alt strat de blat insiropat si restul de crema alba si crema cu fructe.
Dam la rece pana a doua zi dimineata. Cu un cutit sau o spatula dezlipim marginile de forma si ridicam usor inelul detasabil.
Ornam cu fructe de padure si ciocolata rasa si servim o felie ca rasplata..nu? a muncii depuse :))
Este o deliciosenie, promit!

Etichete: , , ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Arhive