Ciocolata…zmeura..ciocolata…o combinatie fantastica. M-a starnit Paula cu o tarta cu zmeura si ciocolata, dar ii multumesc totodata :))
 Eram „terminata” de pofta, astfel incat…am asteptat, am asteptat…dar si cand am trecut la treaba…a iesit o deliciosenie ciocolatoasa.
Am pus mai multa ciocolata, zmeura am lasat-o intreaga si s-a ridicat frumos la suprafata tartei. O nebunie…ce mai !
Paula, te invit sa iti fac pofta inapoi :)) Si fiindca azi e ziua ta, iti urez la multi ani si tot binele din lume !





Reteta:
– avem nevoie de:

150 gr faina
 50 gr unt
 50 gr zahar
semintele de la o pastaie de vanilie
1 ou
400 gr ciocolata neagra
200 ml frisca lichida
400 gr zmeura proaspata

Intr-un bol, amestecam faina cu zaharul,  adaugam untul si oul si framantam un aluat. Punem si semintele de vanilie si mai amestecam un pic ca sa se distribuie uniform in aluat. Dam la rece pentru o ora.

Intre timp, punem frisca pe foc si lasam pana aproape sa inceapa sa fiarba. Am adaugat ciocolata rupta bucati si am amestecat pana a devenit cremoasa.
Aluatul se intinde si se asaza intr-o forma de tarta/ copt mai inalta, unsa in prealabil cu unt, ridicand o margine de aluat. Intepam din loc in loc cu furculita si dam la cuptor pentru vreo 20 minute.
Scoatem de la cuptor, lasam sa se raceasca putin.
Zmeura se spala si se lasa la scurs.
Dupa ce s-a racit aluatul, am presarat uniform zmeura proaspata si parfumata si apoi am turnat compozitia de ciocolata. Zmeurica s-a ridicat usor la suprafata, facandu-si drum prin ciocolata cremoasa. O nebunie!
Am dat la frigider pentru cateva ore, apoi am servit o portie. Nu am cuvinte sa spun cat de buna este…
Va invit sa incercati aceasta tarta si reteta originala o gasiti aici http://enjoydessert.blogspot.ro/2012/07/raspberry-chocolate-tart.html.

Etichete: , ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Galerie foto
Arhive