Postat: 10 august 2012 - Dulciuri, Tarte - comentarii

Daca exista cheese cake, la care se foloseste, teoretic, branza sau crema de branza, eu am sa ii spun yogurt cake, pentru ca e facut din iaurt.
Poate ca o sa aveti o retinere, dar este cel mai diafan desert gustat, foarte, foarte fin si delicios.
Nu l-am lasat singur, i-am adus zmeurica multa si parfumata si un sos de mure deasupra.
Sincer, credeti-ma, este absolut un deliciu. Foarte usor de facut, foarte placut de mancat :))






Reteta:

avem nevoie de:
– 900 gr iaurt natur
– 150 gr zahar pudra
– 20 gr gelatina
– 100 ml apa
– 600 gr zmeura proaspata
– 400 gr biscuiti cu cacao
– 250 gr unt nesarat
-1 pachet biscuiti Oreo
– o mana fulgi migdale
– 1 canita sirop mure
– 50 gr ciocolata amaruie

Punem gelatina la hidratat in apa. Zmeura o spalam si o lasam la scurs.
Biscuitii ii maruntim la robot sau cu sucitorul, dar nu foarte fin, ci sa arate ca o sare grunjoasa mai mare.  Untul il topim si il turnam peste biscuiti si amestecam bine.
Intr-o forma de copt, intindem pasta de biscuiti si o uniformizam, presand cu o lingura de lemn.
Iaurtul il mixam cu zaharul, adaugam gelatina si la sfarsit adaugam zmeurica si amestecam de vreo doua – trei ori cu lingura cat sa se distribuie uniform in tot iaurtul.
Aceasta compozitie se toarna peste pasta de biscuiti, deasupra presaram niste fulgi de migdale si dam la frigider pentru cel putin 3 ore.
Scoatem de la frigider, desfacem biscuitii Oreo si asezam cate un biscuit cu crema, apoi unul simplu si tot asa pana terminam de ornat in intregime, apoi turnam putin sirop sau sos de mure deasupra.
Radem ciocolata si dam iar la rece pentru o ora.
Este un desert extra-fin, foarte delicat si foarte racoros. Biscuitii de deasupra se vor inmuia in sosul de mure si vor deveni foarte cremosi.
Sper sa va placa!

Etichete: , , , ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Arhive