Postat: 22 septembrie 2012 - Supe/Ciorbe - comentarii

Aflata pentru prima oara pe plaiuri bulgaresti, vara aceasta, m-am indragostit la prima …gustare de supa bulgareasca numita Tarator.
Este o supa rece, ideala mai ales pentru sezonul cald, intrucat nu ne mai incingem gatind la aragaz.
Foarte racoritoare, gustoasa si rapid de facut…este supa ideala  pentru mine, cu gust intens de iaurt si castravete proaspat.
In unele locuri culinare virtuale, am gasit reteta si cu miez de nuca presarat deasupra, insa eu am facut supa exact cum am servit-o la ei acasa.
Va recomand cu incredere sa o incercati.

Ingrediente

  • 1 castravete verde mare
  • 2 catei usturoi
  • 2-3 lg ulei masline extravirgin
  • 400 g iaurt gras
  • 300 ml lapte dulce
  • 1 leg. marar verde proaspat
  • sare
  • cuburi de gheata (daca doriti sa se raceasca mai repede)

Mod de preparare

Curatam castravetele de coaja sau il spalam foarte bine si il radem (cu tot cu coaja daca doriti). Usturoiul in curatam si il radem si pe el.


Intr-un castron de sticla sau ceramica, punem castravetele ras, usturoiul si sare. Amestecam si adaugam iaurtul, uleiul de masline si mararul spalat si tocat marunt.

Turnam laptele peste compozitie, amestecand usor cu o lingura.


Dam la frigider sa se raceasca pentru o ora apoi servim o portie mare de supa Tarator.

Etichete: , ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Arhive