Nu am mai postat de ceva timp, asta pentru ca nu mai puteam sa mai dau ochii cu amandinele postate anterior.
Sunt insarcinata in doua luni, ma simt destul de rau si nu mai suport dulciurile, nici sa le vad… nici sa le mananc
Iata insa ca mi-am luat inima in dinti si am reusit sa postez ceva nou.
O tarta excelenta cu piept de pui, ciuperci si cascaval, de la Miha, careia ii multumesc!






Reteta:

– avem nevoie de :

– 250 g faina
– 150 ml apa
– 1 lingurita drojdie uscata
– 1 lingurita sare
– 1 lingurita zahar
– 3 linguri ulei

– 300 gr piept de pui
– 100 g cotlet haiducesc
– 400 g  ciuperci albe
– 2 oua
– 100 g smantana
– 100 g cascaval
– 50 gr mozzarella
– 2 linguri suc de rosii
– 2 catei usturoi
– sare si piper
– oregano

Amestecam drojdia cu zaharul si le dizolvam in putina apa calda. Lasam 10 minute la dospit. Intr-un castron, adaugam faina, sarea si uleiul si punem drojdia si restul de apa. Amestecam cu mixerul, cu paletele de aluat, cam 5 min, apoi lasam la crescut in loc calduros, cam 20 min.

Scoatem si intindem aluatul intr-o tava de tarta presarata cu putina faina. Sucul de rosii il amestecam cu usturoiul pisat si cu oregano si  ungem aluatul cu acest sos.




Pieptul de pui il taiem cubulete si il asezam peste aluatul din forma. Ciupercutele le spalam si le taiem felii,le lasam la scurs si apoi le punem peste piept.
Taiem si cotletul bucatele mici si il punem peste ciupercute. Taiem putina mozzarella cubulete si punem deasupra.



Condimentam cu sare, piper si batem ouale cu smantana. Turnam sosul de smantana peste tarta si dam tava la cuptor pana incepe sa se rumeneasca.
Dupa ce s-a rumenit, scoatem tava din cuptor si radem cascaval deasupra si dam iar la cuptor cat sa se topeasca cascavalul.

Etichete: ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Galerie foto
Arhive