Ajunul Craciunului a sosit! Maine sarbatorim Sfanta Sarbatoare a Nasterii Domnului!
Pentru copiii fericiti,  inseamna Mos Craciun care le aduce daruri sub pom. Pentru copiii nefericiti, inseamna o zi ca toate celelalte, fara mancare, fara parinti …fara sanatate. Putem sa ajutam cate putin, numai sa vrem!
Pentru noi toti, Craciunul inseamna cel mai frumos dar primit de la bunul Dumnezeu!
Eu va urez sa aveti parte de sanatate, de pace, de liniste in suflete si de Un An Nou bun si sanatos!

Sarbatori cu bine tututor!

 

Cornulete cu nuca si vanilie:

Ingrediente

  • 280 gr faina
  • 210 gr unt
  • 70 gr zahăr (am folosit brut)
  • seminte vanilie
  • 130 gr nucă măcinată
  • un ou
  • un plic praf de copt
  • zahăr pudră vanilat

Mod de preparare

Untul l-am taiat bucati, am taiat o pastaie de vanilie si am ras semintele, le-am adaugat peste unt si am mixat spuma cu zaharul. Am adaugat oul si am mixat in continuare.
Am macinat nuca si am adaugat-o la compozitie. Eu am pus mai multa nuca.
Peste toata compozitia, am adaugat cate putin faina cu praful de copt si am obtinut un aluat din care am format cornulete diferite.
Intr-o tava mare, am pus hartie de copt, am asezat cornuletele si le-am copt la foc mediu cam 20 min. dupa ce s-au copt, le-am scos si le-am lasat un pic sa se raceasca.
Intr-un alt castron, am pus toate cornuletele,  am presarat mult zahar pudra vanilat si le-am tavalit in zahar.
Am mai presarat putina nuca macinata peste ele. Sunt un deliciu!

Fursecuri vanilate cu rahat

Ingrediente

    • 280 g unt
    • 350 g faina
    • seminte vanilie
    • 80 g zahar pudra
    • 1 plic budinca de vanilie
    • 1 lingurita praf de copt
    • rahat colorat
    • zahar pudra cu vanilie

 

Mod de preparare

Intr-un castron, am amestecat untul cu zaharul si cu semintele de vanilie.
Faina am amestecat-o separat cu praful de copt, praful de budinca si am incorporat si untul dulce.
Am framantat un aluat nelipicios si am format bombite pe care am infipt un cubulet de rahat.
Altele le-am facut rotunde si am ascuns in interior un cubulet de rahat.
Le-am copt la foc mediu cam 15 minute dupa care le-am scos si le-am tavalit in zahar pudra.
Se topesc efectiv in gura!


Melcisori fragezi cu nuca si cacao

Ingrediente

  • 200 gr unt
  • 80 gr zahar
  • faina cat cuprinde
  • amestec de nuca cacao si zahar tos
  • 1 lgta praf copt

Mod de preparare

Am amestecat untul moale cu zaharul, am adaugat faina (cu praful de copt) cat a fost necesar sa obtin un aluat moale dar modelabil.
Pe o foaie de copt, am intins o foaie din aluat, am presarat multa nuca si am rulat ca o rulada. Apoi am taiat felii groase cam de un deget. Am asezat feliile intr-o forma de copt prevazuta cu hartie de copt.
Am copt la foc mediu cam 30 minute.

 

Etichete: , , ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Galerie foto
Arhive
error: Conținutul este protejat!