Pentru astazi, va propun un desert mai fructat, delicios de altfel. Ocazie buna, acum in miezul iernii, sa folosesc fructele pastrate la congelator, intr-o combinatie cu crema de branza.
A iesit ceva foarte cremos si cu gust dulce-acrisor!
Va invit sa savurati o felie generoasa!

 

 

Ingrediente

  •  400 gr biscuiti (eu am folosit o parte si cu cacao)
  • 2 lg zahar brut
  • o canita fructe de goji
  • un pachet unt nesarat (200gr)
  • 800 gr crema de branza (am folosit cu 20% grasime)
  • 200 gr smantana grasa
  • 1 cioco alba topita
  •  2 oua
  • 6 linguri zahar
  • seminte vanilie
  • 500 gr mure si afine
  • pt glazura
  • 1 cioco alba combinata cu neagra
  • 1 cutiuta smantana lichida

Mod de preparare

Biscutii cu zaharul si fructele de goji se rasnesc la robot, nu foarte marunt.

Se adauga untul topit si se amesteca pana se obtine o pasta care se intinde in strat egal, intr-o forma de copt si se formeaza p margine inalta. Se da la rece cat timp se prepara crema.


Crema de branza, cu smantana, zaharul, semintele de vanilie si ouale se mixeaza pana se obtine o crema fina si spumoasa. Se scoate de la frigider forma cu aluat si se toarna peste el crema fina.


Se coace in cuptor, la foc mediu cam 40 min. Cand incepe sa se umfle un pic, se scoate de la cuptor si se lasa la temperat.
Fructele se strecoara putin de zeama si se presara apoi peste tarta.
Ciocolata topita impreuna cu smantana lichida, se toarna peste fructe, iar sucul lasat de la fructe se toarna peste tarta. Se obtine astfel o combinatie frumoasa de culori.

Etichete: ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Galerie foto
Arhive