Arome de iarna, scortisoara, stafide, mere…
va propun un desert insiropat, aromat si tare gustos: tort de mere cu arome de iarna!


   

 

Reteta:
avem nevoie de :

6 oua
6 lg zahar brut
5 lg faina
2 lg pesmet
un borcan smantana grasa(800 gr)
scortisoara macinata
6 mere
2 cubulete de unt
stafide
bomboane cioco
500 ml apa
4 lg zahar brut (pt sirop)
2 lg miere

Se spala, se curata merele si se taie cuburi (nu aruncati cojile sau cotoarele)
Se pun intr-o forma de copt, se presara putin zahar brut si scortisoara multa si cateva cubulete de unt. Se dau la cuptor cam 15 min, timp in care pregatim blatul.
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat iar, se adauga faina si la sfarsit pesmetul si turnam peste merele rumenite usor si dam iar la cuptor pentru vreo 40 min.
Intr-un vas, punem vreo 4 lg zahar brut si 500 ml apa si cotoarele si cojile de mere si punem la fiert ca sa obtinem un sirop. Dupa ce a fiert, lasam la racit si dupa ce s-a racit, eu am pus si doua linguri de miere.
Batem smantana pana obtinem frisca, adaugam putin zahar pudra si batem iar, dam la frigider pana finalizam tortul.
Dupa ce s-au racit toate, insiropam blatul cu sirop, mai presaram un pic de scortisoara si stafide, imbracam in frisca si radem putina ciocolata deasupra sau punem bomboane cioco; dam la rece pt cateva ore.

Sa aveti pofta!

Etichete: ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Arhive