Am incercat pentru prima oara, o prajitura cu foi. Aveam teama de copt foi, mi se parea tare migaloasa operatiunea, dar am incercat si am fost surprinsa de cat de usor si practic este.
Am combinat foile cu delicioasa crema de lamaie, a iesit o prajitura excelenta!
Pur si simplu este delicioasa si foaaarte frageda, se topeste in gura…


Ingrediente

  • faina aprox. 450-500 gr
  • 100 gr zahar
  • 2 oua
  • 6 lg ulei
  • 6 lg lapte
  • 1 lgta amoniac stins cu zeama de lamaie
  • 1 + 1/2 l lapte dulce
  • 3 lg faina
  • 2 linguri amidon
  • 200 gr zahar
  • coaja de lamaie rasa
  • zeama de la o lamaie
  • jumatate pachet unt nesarat

Mod de preparare

Ouale se bat cu zaharul, se adauga uleiul si amoniacul si la sfarsit se adauga faina. Se framanta un aluat pe care eu l-am dat la frigider si am trecut la pregatirea cremei.
Am pus la fiert laptele, oprind o cana cu lapte pe care l-am amestecat cu faina, zaharul si amidonul. Am turnat apoi aceasta compozitie peste laptele pus la fiert si am amestecat continuu pana s-a ingrosat compozitia si apoi am adaugat coaja si zeama de la o lamaie.
Am mai lasat un pic la fiert si apoi am dat deoparte sa se raceasca. Am adaugat untul si am frecat pana s-a incorporat tot untul. Am gustat un pic sa vad de dulce, avea un gust excelent, fin si dulce-acrisor.
Am scos aluatul de la frigider si am taiat in 3 parti egale. Am intins o hartie de copt, apoi am luat o portie de aluat si am intins-o direct pe hartia de copt. Am taiat marginile neregulate si am format o foaie dreapta. Am pus cu tot cuhartia de copt pe spatele unei tavi si am copt la foc mediu cam 10 min.
Dupa ce am copt toate cele 3 foi, am folosit tava si am asezat o hartie de copt, peste care am asezat o foaie de aluat, am pus jumatate din cantitatea de crema, apoi alta foaie, restul de crema si am incheiat cu a treia foaie .
Am pus tava intr-o folie mare de plastic si am dat la rece, sa se fragezeasca foile. A doua zi am scos prajitura din folie, am pudrat cu zahar vanilat si am portionat cateva bucati pe care le-am savurat cu placere.
Este tare frageda si cremoasa!

Etichete: ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Galerie foto
Arhive