Fasolea este o leguma buna si face bine organismului. Este o sursa naturala de minerale, fier, magneziu si in plus, este gustoasa si saraca in calorii.
Dintre multitudinea de feluri de a o gati, ma opresc de aceasta data la varianta fasolei batute. Daca mai facem si un topping de ceapa si ardei copt, patrunjel si usturoi, va garantez ca o veti savura cu placere.


Ingrediente

  •  500 gr fasole alba noua
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 2 cepe galbene
  • 1 ardei rosu copt
  • patrunjel
  • bulion
  • ulei masline
  • praf usturoi
  • 4 catei usturoi
  • sare

Mod de preparare

Fasolea se spala si se pune la fiert intr-o cratita mai mare cu mai multa apa.
Se scurge de apa fiarta pe parcursul fierberii, si se pune la fiert in continuare in alta apa. (eu schimb apa de vreo 3-4 ori)
Dupa ce s-a fiert, se scurge de apa, se mai clateste o data cu apa si se paseaza cu blenderul. Se adauga sare, ulei masline.
Ceapa se curata, se spala si se toaca. Ardeiul copt se toaca si el, usturoiul se zdrobeste. patrunjelul se spala si se toaca marunt.
Se pun toate la calit in ulei si dupa ce s-au rumenit bine se adauga cateva linguri de bulion. Se adauga o cana cu apa si sare si se lasa la fiert cat sa scada sosul.

Peste fasolea pasata, se presara un pic praf usturoi, si se pune ceapa calita deasupra.

Se poate servi cu paine prajita!
Sa aveti pofta!

Etichete: ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Galerie foto
Arhive