Postat: 17 iunie 2013 - Aluaturi, Aperitive - comentarii

Simo, scumpa, este gazda „Provocarii „Dulce Romanie” din aceasta luna! Ma bucur ca „a poposit” caravana provocarii acasa la ea, caci temele propuse sunt foarte frumoase, in special cea dedicata copiilor, iar blogul ei este plin de bunatati, bunaciuni, bunacele si alte super bunee :))) De la ea, am invatat sa fac sarailie, tot de la ea ” am furat” cei mai buni biscuiti cu fulgi de ovaz, tot de la ea am invatat sa fac o sunca dementiala, ce mai…va recomand sa va plimbati prin paginile delicioase ale blogului ei.
Revenind la Provocare, o sa particip si eu cu mult drag, aducand niste painici care nu sunt foarte greu de facut, nici nu sunt costisitoare, dar sunt tare gustoase, coaja e crocanta, iar miezul pufos si aburind…ne imbie sa le tot mancam si asa goale.
Sper sa va placa si sa le faceti si voi acasa >:d<

Reteta :

avem nevoie de :

– 500 gr faina
– 1 cana lapte dulce
– 5 lg ulei masline
– un pliculet drojdie uscata
– 1 lgta sare
– 1 lgta zahar brut
– 1 ou
– susan/mac/oregano

Mod de preparare:

Daca folosim masina de paine, se pun ingredientele in ordinea urmatoare: lapte, ulei, sare, zahar, faina, drojdie. Se utilizeaza programul de framantare.
Daca framantam manual, hidratam drojdia in putin lapte incalzit, adaugam zaharul si sarea peste drojdie si lasam cam 5-10 minute.
Faina o cernem si facem o gaura in mijloc. Turnam amestecul de drojdie si adaugam restul de lapte incalzit. Incepem sa framantam si adaugam cate un pic uleiul de masline. Dupa ce am framantat bine, lasam sa se odihneasca si sa creasca aluatul obtinut.
Dupa aproximativ o ora, scoatem aluatul si formam chifle mici. Intr-o tava de aragaz, intindem o hartie de copt si asezam chiflele. Eu le-am crestat cu un cutit si le-am uns cu ou batut, dupa care am presarat susan, oregano sau mac. Le-am mai lasat sa se odihneasca cam 10 minute in tava.
Le-am copt in cuptor, la foc potrivit, cam 40-50 minute cat sa se rumeneasca bine.

Etichete: , ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Arhive