Daca va place parfumul lamailor, gustul acrisor al afinelor proaspete si delicate, atunci nu va ramane decat sa le combinati intr-un chec delicios.
Eu asa am facut si tare mult mi-a placut. Asa de mult, incat l-am mai facut de vreo doua ori, mai ales ca suntem in plin sezon al fructelor de padure.
Si daca nu v-am convins,  va poftesc la o felie pana va hotarati sa il incercati acasa. Cu siguranta va va fi pe plac!

Ingrediente

  • 150 gr unt nesarat moale
  • 150 gr zahar pudra
  • 3 oua
  • 300 gr faina
  • 1 praf copt
  • 1 lamaie
  • 150 gr afine
  • 1 lg zahar
  • 50 ml apa

Mod de preparare

Am pornit cuptorul.
Intr-un castron, am ras coaja de lamaie, am pus untul si zaharul si am mixat pana s-a transformat intr-o spuma.


Am adaugat ouale, incorporand cate unul, apoi am adaugat faina, praful de copt si dupa ce am omogenizat compozitia, am stors si zeama de la o jumatate de lamaie.


Jumatate din afine le-am tavalit in putin zahar pudra si le-am incorporat in compozitie.

Am scos o forma de chec, am pus hartie de copt si am turnat compozitia.


Am dat la cuptor, la foc mediu, cam o ora, pana s-a rumenit frumos.


Restul de afine le-am pus la fiert cu putina apa si 1 lg zahar si am lasat sa fiarba la foc mic, pana s-a legat un sos.
Dupa ce s-a copt checul, l-am scos, l-am lasat la racit si l-am ornat cu sos de afine.

Etichete: , ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Galerie foto
Arhive