Am facut si eu pentru prima data papanasi. Deliciosi, pufosi si care se preteaza multor combinatii: miere cu nuca, frisca cu ciocolata, cu dulceata. Eu am ales combinatia de smantana cu topping de visine.
Un deliciu…v-am facut pofta? :))))

Ingrediente

  • 300 gr branza vaci mai slaba
  • 2 oua
  • 4 lg zahar brut
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 25 gr drojdie proaspata
  • o canita lapte dulce caldut
  • aprox 300 gr faina (daca mai trebuie puteti suplimenta cantitatea)
  • smantana grasa 30%
  • cateva linguri lapte dulce
  • visine congelate (sau proaspete, in sezon)
  • 3 lg zahar
  • 1 canita apa

Mod de preparare

Am pus drojdia in laptele cald si am adaugat o lingurita de zahar brut. Am lasat cam 5 min cat sa se activeze.
Intr-un castron, am pus branza de vaci, zaharul brut si ouale. Am amestecat toata compozitia cu un tel.

Am adaugat putina faina si drojdia.


Am amestecat iar si am adaugat faina cat sa obtin un aluat destul de consistent. Am presarat putina faina peste aluat si am lasat sa creasca aprox. 40 min.

Visinele le-am decongelat un pic si le-am pus intr-o tigaie, am adaugat putin zahar si cateva linguri apa. Am lasat sa fiarba cat a legat un sos.

Aluatul crescut l-am mai framantat cu putina faina, am intins o foaie groasa cam de 1 cm, si am decupat cercuri mari de papanasi pe care le-am decupat la randul lor cu un paharut diametru mic. Am obtinut astfel 14 cercuri mari si 14 nasturei. Cat timp le-am decupat, s-au mai umflat un pic.

Am prajit papanasii in  ulei incins si i-am scos pe un servet de hartie ca sa absorba surplusul de ulei.

Am lasat sa se raceasca. Smantana am desfacut-o cu un pic de lapte (cateva linguri) si am adaugat un pic de zahar vanilat in ea.
Peste fiecare papanas, am pus cate o gogoasa mica, am pus doua linguri de smantana si am turnat peste papanasi doua linguri de topping de visine.

Etichete: , ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Arhive