Mon cheri, David! Mon cheri, Denis!
Aceasta prajitura a fost special creata pentru puiul meu cel mare, David. Insa, nu puteam sa o dedic numai lui, ci si puiului meu cel mic, dar el este la stadiul de laptic, asa a aparut Mon cheri!
Sa revenim insa, la prajitura! Este fina, dulce, cu gust de zmeurica, o prajitura numai buna pentru pitici, dar si mamici :)) O prajitura pufoasa, cremoasa si tare delicioasa!

Va servesc virtual cu o portie!

 

 

Ingrediente

  • pt. foaia neagra:
  • 4 galbenusuri
  • 50 g zahar brut
  • 50 ml lapte
  • 5 lg ulei
  • 2 lg miere
  • 2 lg gris
  • 2 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 1 lgt praf de copt
  • pt foaia alba
  • 4 albusuri
  • 2 lg zahar pudra
  • 2 lg nuca cocos
  • 2 lg faina
  • pt crema
  • 200 ml lapte condensat
  • 200 ml smantana lichida
  • 3 lg sirop agave
  • 5 gr gelatina
  • aproximativ 200 gr dulceata zmeura

Mod de preparare

Foarte important! Alegeti sa preparati crema intai, intrucat frisca se bate mai bine daca nu este foarte cald in bucatarie!

Gelatina se pune la hidratat in putina apa. O tinem cam 5- 6 minute, apoi o incalzim un pic fie la cuptorul cu microunde, fie pe foc. Atentie: trebuie doar incalzita cat sa se topeasca, sa nu o fierbeti pentru ca isi pierde proprietatile, iar crema nu va capata consistenta necesara. O lasati apoi un pic sa se raceasca.
Smantana o batem bine pana se intareste, nu mai mult pentru ca altfel riscati sa o transformati in unt :))
Peste frisca, punem putin cate putin laptele condensat si siropul de agave. Amestecam si la sfarsit incorporam gelatina. Dam crema la frigider pentru cel putin 2-3 ore.

Blatul negru:

Pornim cuptorul.
Intr-un castron, mixam galbenusurile cu zaharul si cu uleiul. Adaugam mierea si laptele si amestecam. Separat, amestecam faina cu praful de copt, grisul, cacaoa. Incorporam mixul de faina in compozitia de oua. Pregatim o tava cu hartie de copt si turnam compozitia. Nivelam si dam la cuptor pentru vreo 15 minute, la foc mediu. Dupa ce s-a copt, lasam sa se raceasca. Scoatem hartia de copt cu atentie sa nu rupem blatul si taiem marginile astfel incat sa obtinem o foaie cu margini drepte.

Blatul alb:

Intr-un castron, mixam albusurile bine, bine, adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea. Incorporam faina si nuca de cocos.

In aceeasi forma de copt, asezam alta hartie de copt, turnam compozitia de albusuri, nivelam si dam la cuptor pentru vreo 15 minute, la foc mediu. Dupa ce s-a copt, lasam sa se raceasca. Scoatem hartia de copt cu atentie sa nu rupem blatul si taiem marginile astfel incat sa obtinem o foaie cu margini drepte.

Dupa ce s-au racit foile, iar crema s-a intarit, ne apucam sa montam prajitura.
Fiecare foaie o taiem transversal, in doua jumatati egale. Obtinem astfel doua foi albe si doua foi negre.
Incepem cu o foaie neagra peste care punem cateva linguri de crema, nivelam. Pregatim o foaie alba pe care o ungem cu dulceata de zmeura, o asezam peste crema cu stratul de dulceata dedesupt si presam un pic sa se egalizeze crema. Deasupra foii albe, mai asezam un strat de dulceata de zmeura si alt strat de crema.

Asezam cea de-a doua foaie neagra, ultimul strat de crema, si cea de-a doua foaie alba unsa cu dulceata de zmeura.
Dam prajitura la frigider pentru cateva ore, timp in care foile se inmoaie.

Servim cate o portie din delicioasa prajitura, alaturi de o cafea sau un pahar cu lapte.

 

Etichete: ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Galerie foto
Arhive
error: Conținutul este protejat!