Postat: 28 august 2013 - Dulciuri, Prajituri - comentarii

Cu ocazia botezului micutului Denis, am vrut sa pregatesc cateva prajituri pentru a servi pe cei care au avut placerea sa participe, la biserica.
Astazi, va aduc in atentie una dintre ele, o prajitura tare buna, a carei reteta am luat-o de la Mirela Goleanu, multumesc Mirela!
Sper sa va placa, este o prajitura simpla, rapida si extraordinar de buna!

Ingrediente

  • pt blat:
  • 400 g faina
  • 250 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 galbenus
  • 2 lg cacao
  • pt umplutura :
  • 750 g branza proaspata de vaci
  • 2 oua
  • 1 lgta extract vanilie
  • 150 g zahar
  • nuca de cocos rasa pt ornat

Mod de preparare

Intr-un castron am amestecat faina, zaharul, cacaoa. Am adaugat untul taiat cubulete si galbenusul. Am framantat bine toata compozitia si apoi am impartit aluatul obtinut in doi bulgari mari. I-am pus in folie alimentara si i-am bagat la congelator.


I-am tinut la congelator aproximativ 30 minute, timp in care am pregatit crema.
Am separat ouale, albusurile le-am batut spuma, pana am obtinut o bezea. Branza am faramitat-o si am amestecat-o cu galbenusurile, zaharul si o lingurita extract vanilie. Am incorporat apoi branza in compozitia de albusuri.

  

Am pregatit o tava, prevazuta cu hartie de copt.
Am scos un bulgare de aluat de la congelator, l-am desfacut jumate din folie si l-am ras (pe razatoarea cu ochiuri mari) in tava de copt, formand un strat uniform.

Am adaugat compozitia de branza.

Am scos cel de-al doilea bulgare de aluat si am procedat la fel ca si cu primul, l-am ras peste compozitia de branza.


Am dat tava la cuptorul preincalzit si am lasat sa se coaca prajitura, la foc mediu, cam 40 minute.
Dupa ce s-a copt, am scos-o, am lasat-o un pic sa se raceasca, apoi am presarat nuca de cocos rasa. Am portionat-o si am servit-o. Foarte, foarte gustoasa!

Etichete: ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Galerie foto
Arhive