Va spun de la bun inceput! Este un deliciu…o explozie de arome, textura este atat de fina, nu are multe calorii, este desertul perfect. Singurul impediment este ca se termina repede, mult prea repede, asa ca savurati putin cate putin ca sa dureze cat mai mult :))

Ingrediente

  • pt blat
  • 300 gr biscuiti dietetici (dulci, nu sarati)
  • 100 gr unt cu continut scazut de grasime
  • 3 lg cacao
  • 100 ml lapte dulce
  • pt umplutura
  • 600 gr iaurt grecesc
  • 300 gr afine proaspete
  • 4 lg indulcitor xilitol
  • 1 lg amidon
  • 100 ml zeama de lime (lamaie verde)
  • 3-4 linguri sirop de agave
  • 5 gr gelatina
  • 3- 4 lg apa
  • coaja rasa de lime

 

Mod de preparare

Biscuitii se macina fin fie la robot, fie cu ajutorul sucitorului. ( daca nu dispuneti de robot, puneti biscuitii intr-o punga, o legati la capat si cu ajutorul sucitorului ii sfaramati pana iese o pulbere fina)
Topim untul  si il turnam  peste biscuiti. Adaugam cacaoa si amestecam. Va reiesi o compozitie vartoasa pe care o vom subtia cu lapte.

Odata terminata compozitia de blat, luam o forma de copt rotunda si intindem blatul cu ajutorul unei linguri sau cu ce folositi de obicei. Intindem pasta de biscuiti si pe peretii formei, astfel incat sa obtinem o margine.
Dam la cuptor pentru 5 minute, la foc iute. Scoatem si lasam la racit.

Afinele le spalam, le curatam de impuritati si le punem intr-un vas pe foc, adaugand indulcitorul. Amidonul il amestecam cu 2 lg apa si il turnam peste afine. Cand se leaga, luam de pe foc si lasam la racit. Nu tinem mult pe foc, se duce mult din gust.
Spalam cam 3-4 lamai verzi, le radem coaja si le stoarcem sucul. Hidratam gelatina in cateva linguri cu apa, pentru vreo 5 minute, apoi incalzim cat sa se topeasca.
Intr-un castron, turnam iaurtul, vreo 3-4 linguri de sirop de agave si amestecam. Adaugam zeama de lamaie si un pic de coaja rasa si incorporam si gelatina in compozitia de iaurt.

Peste blatul de biscuiti, turnam compozitia de afine.


In mijlocul blatului, incepem sa turnam apoi compozitia de iaurt, astfel incat va impinge inspre margini afinele si se va marmora usor.


Presaram putina coaja de lamaie si dam la frigider pentru cateva ore bune.
Serviti rece de la frigider. Este un adevarat deliciu!

 

Etichete: , ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Galerie foto
Arhive
error: Conținutul este protejat!