Cu siguranta, tuturor le plac branzoaicele.
Si mie imi plac, dar nu m-am incumetat pana acum sa fac. Insa cum teroristul a intrat la gradinita, trebuie sa am ceva pregatit pentru pachetel.
Asa ca m-am hotarat sa le execut. Si nu imi pare rau, au iesit grozav, tocmai le-am scos din cuptor si am venit repede sa va servesc cu o portie asa calda si aromata. Miroase grozav in bucatarie!
Merg de minune la un ceai, o cana cu lapte sau la pachetel 😉
Sa aveti pofta!


Ingrediente

  • pt aluat:
  • 250 ml lapte dulce
  • 50 gr unt
  • 3 lg smantana
  • 3 oua
  • 4 lg zahar brut
  • 1 praf de sare
  • 700 gr faina
  • 5 gr drojdie uscata
  • pt umplutura:
  • 400 gr branza de vaci proaspata
  • 100 gr zahar brut
  • 1 mana stafide
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 oua
  • pentru uns si pudrat
  • 1 ou
  • zahar pudra

Mod de preparare

Eu am folosit masina de aluat. Am pus in ordine, urmatoarele: laptele, untul, smantana, ouale, zaharul, sarea, faina si drojdia.
Intre timp, am pregatit umplutura de branza. Intr-un castron, am pus branza, am faramitat-o cu o furculita, am adaugat ouale si zaharul, am amestecat si la sfarsit am pus si stafidele si coaja de lamaie rasa.
Am amestecat bine si am dat deoparte sa se intrepatrunda aroma.


Cand s-a terminat programul de framantare, am scos aluatul pe o planseta infainata,  l-am taiat in doua si am intins doua foi, cam de 1 cm grosime, din care am taiat patrate mai mult sau mai putin egale.


Am pus cate o lingura cu branza in mijlocul fiecarui patrat de aluat si am impaturit strangand colturile opuse in diagonala. Chiar daca a iesit un pic din umplutura, le-am lasat asa.
Am scos o tava de copt prevazuta cu hartie de copt, am asezat branzoaicele la distanta de vreo 2-3 cm una de alta si le-am uns cu ou batut.

Am bagat tava in cuptor,  pe treapta de sus, la foc mediu, pentru vreo 45-50 minute, cat sa se rumeneasca frumos, nu mai mult :)))


Dupa ce s-au copt, le-am scos si le-am lasat un pic sa se raceasca dupa care le-am pudrat cu zahar vanilat.


Grozave si cu asta basta :)))

Etichete: ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Galerie foto
Arhive
error: Conținutul este protejat!