Ne-a batut la usa…toamna! I-am deschis, am primit-o cu drag, insa am rugat-o sa fie blanda si sa fie plina de roade!
Totusi, ca sa pastram un pic din aroma si culoarea verii ce tocmai ne-a parasit, va aduc niste briose tare bune, umplute cu branza ricotta. Cui nu ii plac briosele aromate?
Usor de facut, gustoase, cremoase si pot fi facute cadou cuiva drag!

Sunt tare gustoase, merita sa le incercati!

 

 

 

Timp de preparare:  60 min Nr. portii: 10 – 12

Reteta:

avem nevoie de:

– 100 gr unt
– 2 oua
– 80 gr zahar pudra
– 200 gr faina
– 1 lamaie
– 3-4 lg spartura de ciocolata alba
– 200 gr ricotta
– 2 lg cacao
– 1 lg praf copt

Mod de preparare:

Intr-un castron, mixam untul moale cu zaharul. Radem coaja de lamaie si o presaram peste unt. Adaugam cate un ou, mixand bine dupa fiecare. Stoarcem lamaia si jumatate din zeama o punem peste compozitie si o incorporam bine. Adaugam faina cernuta cu praful de copt si amestecam bine, bine. Adaugam 3/4 din spartura de ciocolata si o amestecam si pe ea in compozitie.

Branza ricotta o scoatem intr-un castronel, adaugam 2 lg zahar pudra si restul de zeama de lamaie. Adaugam si cacaua si amestecam bine.
Pregatim o forma de copt briose, turnam compozitia de aluat in mod egal in fiecare forma si adaugam cate una-doua lingurite din compozitia de branza. Mie imi place sa umplu pana sus formele de copt, astfel voi avea niste briose inalte si pufoase.

Cu ajutorul unui betisor, amestecam usor cat sa se intrepatrundra cele doua compozitii, mai presaram cativa fulgi de ciocolata.

Dam la cuptor si lasam sa se coaca cam 30 min, la foc mediu (poate si mai bine, cat sa se rumeneasca frumos)
Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca si servim la o cafea sau un ceai aromat!

Etichete: , ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Arhive