Acum 3 ani, pe 6 septembrie, incepeam una dintre cele mai frumoase povesti de dragoste, una dintre cele mai frumoase, minunate experiente de viata, am devenit mama! Din burtica, a iesit un pui frumos, cu ochii mari, care mai tarziu s-a transformat in micul meu terorist iubit – David!
Nici nu stiu cand au trecut deja 3 anisori, atatea emotii, atatea momente frumoase, atatea zambete, dar si momente de grija. Azi imi spune „mamica mea draga, te uibesc!”! si sufletul se umple parca si mai mult ( daca e posibil) cu emotie si iubire, iar ochii cu lacrimi de fericire! Multumesc lui Doamne, Doamne pentru ca ne-a binecuvantat cu asa copilasi sanatosi si frumosi!
La multi ani, iubitul meu! Te iubeste mami!
Imi iubesc enorm baietii si le doresc sanatate si numai bine in viata! Celor 3 barbati ai mei! >:d<

 

Reteta:

avem nevoie de:

pt blat:
– 7 oua
– 7 lg zahar brut
– 7 lg faina
– 7 lg apa
– 100 gr ciocolata
– 2 lg cu varfa cacao neagra

pt crema:
– 300 ml smantana pt frisca
– 3 lg zahar pudra vanilat
– 250 ml lapte condensat
– 250 gr mascarpone
– 4 lg nuca cocos rasa

pt sirop
– 400 ml apa
– 3 lg cu miere
-1 lgta extract vanilie

pt decor

frisca
fondante
sirop ciocolata
bombonele colorate

Mod de preparare:

M-am ocupat intai de crema. Smantana pentru frisca se bate mai bine daca nu este foarte cald in bucatarie. Intr-un castron metalic, am turnat smantana si am mixat intai la viteza mica, apoi la viteza mare cateva minute; cand a inceput sa se intareasca, am adaugat cate o lg de zahr pudra si am mixat in continuare pana am incorporat tot zaharul. Branza mascarpone am desfacut-o cu laptele condensat, dupa care am incorporat-o lingura cu lingura in frisca proaspata. Am adaugat nuca de cocos si am amestecat bine. Am dat crema la frigider si m-am ocupat de blat.
Am pornit cuptorul.

Intr-un castron am batut albusurile spuma cu cele 7 lg de apa, pana am obtinut o bezea, apoi am adaugat zaharul si am mixat in continuare. Galbenusurile le-am mixat cu ciocolata topita si cu cacaoa. Le-am incorporat in albusuri si am adaugat faina lingura cu lingura, amestecand usor.
Am pregatit o forma de copt unsa cu unt si tapetata cu faina si am turnat compozitia. Am dat la cuptorul preincalzit, la foc mediu, cam 45 minute. Facem proba cu scobitoarea si daca e copt, scoatem din cuptor si lasam la racit.
Siropul l-am pregatit punand la fiert apa. Dupa ce a fiert si s-a racit, cat sa fie numai un pic calduta, am adaugat mierea si extractul de vanilie. Am amestecat si am lasat sa se raceasca complet.

Dupa ce s-a racit, am taiat blatul in trei straturi egale. In aceeasi forma de copt, am pus primul strat de blat, am insiropat si am turnat jumatate din crema. Am adaugat al doilea strat de blat, am insiropat si am pus restul de crema si ultimul strat de blat insiropat.
Am dat la frigider pentru minim 5 ore.
Am imbracat tortul in frisca proaspata, am ornat cu fondante si sirop de ciocolata, bombonele colorate.
A iesit un tort vesel si gustos.

Etichete:
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Galerie foto
Arhive
error: Conținutul este protejat!