Simplu de facut, gustosi, fragezi, aromati….toate atuurile de partea lor: biscuitii „shortbread”.
Shortbread este un biscuite/ fursec traditional englezesc, care a primit denumirea datorita aluatului,  texturii crocante, faramicioase.
In mod normal, compozitia este formata dintr-o parte zahar alb, doua parti unt si 3 parti faina (raportat la greutate).
Eu, insa, am folosit zahar brut, intrucat am renuntat de multa vreme la cel alb (doar daca nu am de ales si folosesc pentru a pastra culoarea alba a unui preparat, gen frisca, crema de ciocolata alba, etc).
Revenind la biscuitii mei, va spun ca sunt pe gustul nostru si al copiilor si cu siguranta ii voi mai face.


Ingrediente

  • 170 gr unt
  • 85 gr zahar brut
  • 255 gr faina alba
  • 1-2 pliculete zahar vanilat

Mod de preparare

Intr-un castron, se pune untul taiat cubulete si se adauga faina. Se framanta bine, dupa care se adauga un plic de zahar vanilat si zaharul brut. Se amesteca bine pana se incorporeaza si zaharul. Nu framantam foarte mult, pentru ca isi va pierde din textura faramicioasa si crocanta.

Intindem o foaie din aluat pe masa de lucru, si decupam cu ajutorul unei forme biscuiti. Intepam biscuitii taiati, cu o furculita, din loc in loc.


Pregatim o tava cu hartie de copt, asezam biscuitii, presaram zahar vanilat peste ei si ii dam la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru aproximativ 15-20 minute.

Se scot, se lasa un pic sa se raceasca si se servesc alaturi de un ceai sau o cana cu lapte dulce.

Etichete: , ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Arhive