Pentru astazi, va provoc la o bunatate.
Dar mai intai, as vrea sa va intreb: ati facut vreodata usturoi copt?
Marturisesc ca pana mai ieri, nici eu nu facusem. Si stiti cum este? …demential! pe cuvant!
Am vazut intr-o seara, intr-o emisiune culinara, pregatea gazda usturoi copt si combinat cu branza fondue.
Mi-am spus in sinea mea…perfect!
Aveam branza fondue, aveam usturoi, astfel ca pofta a fost usor de potolit.
Incercati si voi, va promit ca nu veti regreta…decat poate caloriile…:)))
Branza aceasta este o branza care se scoate din ambalaj, se cresteaza si se coace cateva minute la cuptor pana devine moale si se intinde…o nebunie! 


Ingrediente

  • o cutie branza fondue
  • o capatana mare usturoi
  • 2-3 foi dafin
  • 3-4 rosii uscate din conserva
  • ulei masline
  • sos soia
  • oregano uscat
  • sare cu condimente
  • cateva felii paine

Mod de preparare

Luam un vas termorezistent si presaram un pic ulei masline, cateva linguri sos soia. Taiem capatana de usturoi la un capat, aproape de margine, cu grija sa nu se desfaca. o asezam in vas, cu partea taiata in jos. O imbibam un pic in ulei si sos. Presaram sare cu condimente, inca putin ulei peste capatana de usturoi si asezam cateva foi dafin. Punem si cateva rosii uscate.

Acoperim cu o folie de aluminiu si dam la cuptor cam 20 – 25 minute, la foc mediu.

Branza o crestam cu un cutit, eu am crestat-o in cruce. O punem la cuptor, la foc iute pentru 15 minute.


Cand se umfla un pic, inseamna ca este facuta. Punem si feliile de paine la cuptor cat sa se faca un pic crocante.
Ideal este sa o servim cu paine bagheta.
Dupa ce s-a copt usturoiul, indepartam folia si lasam un pic sa se raceasca. Presam usor capatana, astfel cateii de usturoi copt ies usor. Nu va speriati, nu este ars, asa se face de la sosul de soia!

 

Scoatem branza de la cuptor. Servim cu paine si usturoi copt si condimentat.
Pura nebunie!

 

Etichete: , ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Galerie foto
Arhive