Va spun de la inceput, am facut pace cu ciocolata. Dupa 1 an si vreo cateva luni, ne-am impacat. Am fost ” certate” rau din cauza raului de sarcina, perioada in care am detestat tot ce insemna ciocolata. La 6 luni de cand am nascut, am reusit sa ne impacam. :))
Si ca sa marcam evenimentul, am facut ceva…cu ciocolata…multa :)))
Un chec umed, cu multa ciocolata, cu dulceata de cirese negre…sper ca v-am facut pofta.
Va las sa va delectati cu o portie!

  

 

Ingrediente

  • 60 gr cacao
  • 60 ml apa clocotita
  • 150 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 4 linguri cu dulceata cirese negre
  • 3 oua
  • 300 gr  faina
  • 1 plic praf copt
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 2 lg lichior amaretto

Mod de preparare

Intr-un castron, punem cacaoa si zaharul si turnam apa clocotita. Amestecam energic, apoi adaugam untul taiat cubulete. Eu il tai cubulete pt ca se incorporeaza mai usor. Amestecam in continuare pana se topeste si untul si adaugam cate un ou, mixand bine dupa fiecare. Adaugam dulceata de cirese negre si mixam in continuare. Nu ma deranjeaza daca se zdrobesc ciresele. Adaugam faina cernuta, cu praful de copt si amestecam pana se incorporeaza bine.
Pregatim o tava  prevazuta cu hartie de copt si turnam compozitia.
Punem in cuptorul preincins, la foc mediu, cam pentru o ora, poate chiar si mai bine. Checul se va umfla si va crapa deasupra. Cand este gata, il scoatem din cuptor, il lasam 5 minute sa se racoreasca, apoi il asezam pe un gratar sau pe un suport ca sa se raceasca bine. Sa nu va speriati daca se lasa un pic dupa ce l-ati scos din cuptor. Este in regula!
Punem pe foc o cratita cu apa, pregatim baia de aburi ca sa topim ciocolata. Asezam apoi un vas in care am rupt ciocolata, pe baia de aburi si lasam la topit. Cand s-a topit ciocolata, adaugam 2 linguri de amaretto si amestecam bine. Cu aceasta glazuram checul.
A iesit grozav, ciocolatos, aromat si dens.

 

Etichete: , , ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Arhive