Tiramisu este un desert prestat in multe variatiuni. Am incercat varianta traditionala italieneasca, am incercat varianta lui Jamie Oliver cu limoncello si fructe de padure. Acum am incercat varianta cu piure de castane. Am descoperit acest piure de curand si sunt un pic „blocata” la el :)))
L-am folosit intr-un chec demential, intr-un tort cu pudra de roscove (a mers perfect), acum l-am folosit la un tiramisu.
Excelenta combinatie cafea-piure castane -lichior amaretto – cacao.
Va provoc sa il incercati!


Ingrediente

  • 1 pachet mare piscoturi (400 gr)
  • 1 cutie mascarpone
  • 1 pahar lapte dulce
  • 250 gr piure castane (la borcan/ congelat)
  • 1 cafea mare concentrata fara zahar
  • 3 lg amaretto
  • 40 gr zahar pudra
  • pudra cacao pt ornat

Mod de preparare

Intr-un castron, punem branza mascarpone, zaharul pudra si laptele dulce. Desfacem usor, cu un tel, branza in lapte, pana se omogenizeaza. Adaugam piureul de castane, lichiorul si amestecam in continuare. Ideal ar fi sa ne folosim de un mixer. Dam deoparte crema.


Pregatim un recipient, o tava, eu am folosit o tava termorezistenta, nu foarte mare. Asezam doua straturi de piscoturi. Insiropam cu cafeaua amara. Eu am nimerit niste piscoturi atat de pufoase, incat nu le-am insiropat foarte mult.

Turnam crema de castane, nivelam, mai punem un strat de piscoturi, apoi presaram cacao din belsug.

Dam la frigider pentru a se aseza prajitura si pentru a se raci.
Portionam si servim alaturi de o cafea daca doriti. Este excelent!

Etichete: , , ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Arhive