Mi-a lipsit mult…ciocolata, acum ii inspir parfumul si ma rasfat cu gustul ei fin si bun :)))
Ciocolata se combina perfect cu multe alte ingrediente, iar pentru acest cheesecake am ales combinatia de ciocolata – portocala!
Demential de buna, chiar in ton cu sarbatoarea de Craciun!
Va astept cu drag la o felie dulce – acrisoara, dar mai ales ciocolatoasa!



Reteta:

avem nevoie de:

pt. blat:

– 300 gr fursecuri cu cacao (se pot inlocui cu biscuiti, eu am folosit fursecuri de casa)
– 50 gr unt topit
– 2 lg cacao
– 2 lg dulceata coacaze
– 50 ml lapte dulce.

pt. crema de branza:
– 500 gr branza de vaci
– 300 gr smantana
– 50 ml lapte condensat
– coaja rasa si zeama de la 2 portocale
– seminte vanilie
– 80 gr zahar pudra
– 3 oua

glazura
– 300 gr ciocolata 52% cacao
– 3 lg mascarpone

Mod de preparare:

Fursecurile (biscuitii) se sfarama la robot sau cu sucitorul (ii puneti intr-o punga, o sigilati si rulati sucitorul peste ea pana se macina bine). Adaugam cacaoa, apoi untul topit cu laptele si la sfarsit dulceata de coacaze.
Amestecam bine si dam deoparte.
Luam o forma de tarta/ tort cu inel detasabil (preferabil) si intindem compozitia niveland bine.
Intr-un castron, punem branza de vaci, smantana si zaharul si amestecam cu mixerul, la viteza maxima, pana obtinem o crema de branza fina. Adaugam semintele vanilie, zeama si coaja de la portocale, laptele condensat. Amestecam la viteza mai mica de data aceasta, si la sfarsit incorporam, unul cate unul, ouale.
Turnam compozitia de branza peste blat si dam la copt, in cuptorul preincins, cam 40 minute, la foc mediu.
Eu am folosit o forma cu diametrul 26 cm.
Dupa ce s-a copt, scoatem tarta din cuptor si lasam sa se raceasca.
Topim ciocolata pe baie de aburi, apoi adaugam branza mascarpone si o incorporam in ciocolata.
Turnam aceasta glazura peste tarta de branza.
Dam la rece pana intareste ciocolata, apoi putem servi.
Delicioasa!

Etichete: , , , ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Galerie foto
Arhive
error: Conținutul este protejat!