Postat: 25 ianuarie 2014 - Rețete cu carne, Vita - comentarii

Am vazut si am poftit la o mancare preparata de Adina (Mitinita). Stim cu totii cat de mult adora mancarea condimentata, in special cea asiatica si mereu ne face pofta cu fel si fel de meniuri. Cel mai mult, imi plac cele lipicioase, salivez instant la ele.
Plecand de la reteta ei de vita, am incropit o mancare cu legume, neavand taitei sau paste. Carnea astfel marinata iese un deliciu, foarte gustoasa. Atentie insa, sa alegeti o carnita buna si frageda, deschisa la culoare, nu vanata.
Eu am deviat un pic cursul, astfel ca a rezultat o mancare de legume picanta si cu sos, extraordinar de buna!
Va invit sa gustati un pic! Atentie, este picanta! Stingeti cu un vin bun!



Reteta:

avem nevoie de:

– 500 gr carne vitel, frageda
– 1 punga mix legume (750 gr) (baby corn, mazare, ardei rosu, ardei galben, morcov, ceapa, fasole verde, etc)
– 3 lg ulei masline
– 300 ml supa vita
– 3 lg bulion

pt marinata:
– 2 lg soia
– 2 catei usturoi
– 1 lgta ghimbir ras
– 1 lgta zahar brut
– 1 lgta amidon
– 1 lgta paprika

Mod de preparare:

Intr-un vas de plastic, am amestecat ingredientele pentru marinata. Nu am folosit sare, sosul de soia fiind destul de sarat. Gustati intai din sos sa vedeti cat este de sarat.
Carnea am spalat-o si am taiat-o cuburi, cum a reusit, mai mici, mai mari. Le-am pus in vasul cu marinata, le-am amestecat bine, le-am acoperit cu o folie si am dat o ora la frigider.



Legumele le-am decongelat si le-am lasat un pic intr-o sita, sa se scurga.
Dupa ce a stat o ora la frigider, am scos carnea.
Am incins un pic de ulei intr-o tigaie si am pus carnea (cu tot cu sos) sa se rumeneasca un pic. Nu va spun cat de bine miroase si ce lipcioasa este.



Dupa ce s-a rumenit bine, am adaugat legumele.



 Am lasat sa sfaraie un pic si ele, apoi am adaugat supa si bulionul si am lasat sa fiarba la foc mic, cam 15-20 minute.

Am dat deoparte de pe foc, am acoperit cu un capac si am lasat vreo 10 minute sa se aseze.
Am servit cu castraveti murati.

Etichete: , ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Arhive