Postat: 10 aprilie 2014 - Dulciuri, Prajituri - comentarii

De curand, am primit o invitatie frumoasa de a participa la o campanie culinara, din partea Gustos si Hutton pentru care le multumesc cu drag.
Hutton este cel mai mare producator de paste fainoase cu capital integral romanesc din Ardeal, cu o experienta de peste 20 ani in acest domeniu.
Acum cateva zile, am primit din partea producatorului, un cos minunat si bogat cu produse.
Va marturisesc ca am fost extrem de impresionata de gama larga de produse si …desigur, eram nerabdatoare sa le transform in ceva bun si gustos.

Primul gand mi-a zburat la cataif. Sau cadaif…cum doriti!

Cataiful este un desert de origine orientala, ruda cu baclavaua cea dulce si delicioasa! Nu stiu daca l-ati incercat, dar va recomand sa o faceti. Nu veti regreta!

Este un desert care se prepara destul de repede, este destul de dulce si aromat si se poate pregati in diferite combinatii.

Singurul lucru de care trebuie sa tineti cont…este ca ingrasa :))))

Eu va propun o varianta simpla, cu reusita sigura, extrem de buna, care nu necesita ingrediente foarte multe, insa de calitate.Pentru acest desert, eu am ales un pachet cu taitei fideluta si un pachet cu fidea lunga.

Haideti sa vedeti ce a iesit!

Ingrediente

  • 1 pachet taitei fideluta
  •  1/2 pachet fidea
  • 200 gr miez de nuca
  • 50 gr unt de calitate
  • 1 lamaie galbena parfumata
  • 200 gr zahar brut (voi puteti folosi mai mult zahar daca doriti, eu nu reusesc sa consum un desert mult prea dulce, astfel ca nu am folosit o cantitate foarte mare de zahar)
  • 3 linguri miere naturala
  • 500 ml apa
  • optional:
  • scortisoara macinata
  • stafide

Mod de preparare

Alegem o forma de copt termorezistenta si o ungem bine cu unt. Desfacem intai pachetul cu taitei si asezam in forma de copt jumatate din cantitate, formand un strat egal.


Nuca o macinam grosier sau mai fin, dupa cum doriti. Mie imi place mai mare.

Spalam lamaia si o stergem cu un servetel. Radem coaja si o punem peste nuca macinata. Amestecam si repartizam uniform nuca peste taitei.

Deasupra asezam cealalta jumatate de pachet de taitei.
Jumatate din cubul de unt il taiem bucatele si il asezam peste paste.

Desfacem si celalalt pachet de fidea, si asezam un strat final.
Dam la cuptorul incins pentru vreo 15-20 minute, la foc mediu. Cand se rumeneste frumos, inchidem cuptorul si o lasam un pic in cuptor.

Intre timp, punem la fiert apa cu zaharul si restul de unt. Dupa ce a dat in fiert, dam deoparte siropul obtinut si lasam sa se raceasca, numai sa devina un pic cald. Atunci, adaugam mierea si zeama de lamaie. Amestecam si lasam un pic sa se aromatizeze bine siropul.

Scoatem forma de copt din cuptor si turnam siropul peste fideaua rumenita. Lasam sa absoarba din sirop, apoi cu ajutorul unei linguri portionam superficial cataiful. Lasam sa se raceasca de tot.


Am avut si ajutor in bucatarie! :))

Servim cu scortisoara macinata, coaja de lamaie proaspat rasa, stafide uscate sau hidratate in coniac sau rom.Va spun sincer…este o nebunie!

Multumesc mult Gustos si Hutton pentru invitatia frumoasa si pentru produsele primite!

Tipsuri:
– alegeti o fideluta fina, de calitate. Nu optati pentru o fidea obisnuita, altefl riscati sa va iasa mai mult sau mai putin un terci :)))
– folositi zahar brut, o sa dea o culoare mai frumoasa siropului si implicit preparatului final.
– puteti folosi fistic sau migdale.
– puteti folosi si frisca, eu nu am vrut sa stric gustul atat de bun al nucii coapte, al lamaii proaspete.

Etichete: , , ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Galerie foto
Arhive
error: Conținutul este protejat!