Stiu ca toata lumea se lauda cu cele mai, cele mai si cele mai!
Eu nu ma laud! Pe cuvant ca nu!
Va spun cu mana pe inima, sunt cele mai si cele mai …bune si pufoase si gustoase cornuri pe care le-am facut si gustat. Ever!
Cand le-am vazut la Gabitu, le-am admirat din plin, insa asta se intampla cu mult timp in urma. Desigur, am luat de la ea doar reteta, ca doar nu era sa imi dea cornuri, nu? :))))) Multumesc, Gabitzule :))))
De abia ieri le-am facut si au iesit gro-za-vee! A mancat si Teroristul si a mancat si Piersicutza :)))
Singurul regret este ca nu le-a facut mai demult!
Aaaa, si ca …ingrasa un pic :)))))

Ingrediente

  • 600 gr faina
  • 2 oua
  • 200 gr unt
  • 50 gr zahar pudra
  • 200 ml lapte dulce
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 1 praf sare
  • pt umplutura:
  • nuca macinata
  • cacao
  • zahar brut
  • o canita apa
  • rahat
  • gem macese
  •  1 ou pt uns

Mod de preparare

Eu am folosit masina de framantat.
Am taiat untul cubulete si impreuna cu laptele le-am incalzit cat sa se topeasca un pic untul.
In cuva masinii am pus in ordine, laptele cu untul, ouale, 1 praf sare, zaharul pudra, faina si la sfarsit drojdia. Am selectat programul de framantare si am trecut sa pregatesc umplutura.


Am macinat o cana nuci. Am adaugat 2 -3 linguri zahar brut, 2 linguri de cacao si am amestecat. Am adaugat un pic de apa cat sa pot obtine o compozitie lipicioasa, ca o dulceata. Am dat deoparte.
Cand aluatul a fost gata, l-am taiat in bucatele mici si am format bile din aluat; am intins la dimensiunea unei palme, am pus 1-2 lingurite de umplutura si am intins-o, apoi am rulat aluatul si am indoit marginile.

Am umplut o parte cu nuca si cacao, o parte cu rahat si o parte cu gem de macese.
Le-am asezat intr-o tava de copt.

Am spart un ou si am separat albusul de galbenus. Am uns cornurile intai cu galbenus, am asteptat sa se usuce, apoi le-am uns cu albus si le-am pus la copt in cuptorul preincins, la foc mediu, cam 20 minute.
Cand le vedeti frumos rumenite, le puteti scoate. Eu …de obicei, cam uit de ele :))))


Le-am scos pe un gratar, le-am lasat sa se raceasca un pic numai si am muscat dintr-un corn asa cald si pufos. Am inchis ochii si mi-am spus…mmmm!

  • Tipsuri:
  •  folositi oua de tara. O sa vedeti ce aluat galben si frumos iese.
  • aluatul trebuie sa stea la rece macar o ora, eu nu am procedat cum era specificat.
  • folositi unt de calitate, nu va incantati la un unt ieftin. Daca tot ingrasa, macar sa ingrase bine :))))
  • daca aveti un gem foarte fluid, amestecati-l cu o lingurita de pesmet sa il mai inchegati!
  • aveti rabdare sa le ungeti intai cu galbenus, apoi cu albus, vor iesi aspectuoase.
  • folositi hartie de copt. Mai mult, asigurati-va ca aveti hartie de copt inainte sa va apucati de treaba. Mie mi s-a intamplat sa raman fara :)))))
Etichete: , , ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Galerie foto
Arhive
error: Conținutul este protejat!