Una dintre cele mai savuroase prajituri, insa nu neaparat pentru ca au bulion in compozitia foilor, dar pentru rezultatul care se topeste efectiv in gura! De cand a vazut-o la Masterchef, Teo m-a tot rugat sa o pregatesc si acum i-a venit randul. Prajitura cu foi cu bulion ramane una dintre cele mai delicioase prajituri cu foi!

IMG_9159

IMG_9169

Ingrediente

    • pt blat
    • 12 linguri ulei
    • 10 linguri bulion diluat cu apa
    • 4 linguri zahar brut
    • 2 linguri gris
    • 1/2 kg faina
    • 1/2 lingurita bicarbonat
    • 1 lgta zeama lamaie
    • pt crema
    • 1,5 l lapte dulce
    • 200 gr gris
    • 200 gr unt
    • coaja de portocala
    • 5 linguri zahar brut
    • 400 gr gem caise

Mod de preparare

Intr-un castron, amestecam uleiul si zaharul pana se topeste acesta din urma. Adaugam bulionul si bicarbonatul stins in putina zeama de lamaie. Adaugam faina si amestecam, apoi incepem sa framantam un aluat pe care il dam o jumatate de ora la frigider.

Il scoatem, il taiem in 4 si intindem 4 foi pe care le coacem cam 7-8 minute in cuptorul preincins. Eu intind foile pe o foaie de copt si le asez mult mai usor pe dosul tavii. Lasam foile la racit.

Punem la fiert laptele, cand s-a infierbantat, adaugam grisul si amestecam continuu sa nu se formeze cocoloase. Dupa ce s-a umflat, adaugam zaharul si mai amestecam un pic. Dam deoparte si adaugam untul si coaja de portocala rasa; amestecam pana la omogenizare si dam crema la rece.

Eu am folosit tava pe care am copt foile, am asezat o hartie de copt si am asezat prima foaie, jumatate din crema de gris, a doua foaie, gemul de caise, alta foaie si restul cremei si ultima foaie. Am asezat o alta hartie deasupra si am pus un fund de lemn ca sa stea stransa prajitura. Am dat la rece.

A doua zi, am desfacut prajitura, am portionat-o si am servit cu placere. Este o prajitura care efectiv se topeste in gura!

dulciuri1

 

Etichete: , ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Galerie foto
Arhive