Haideti sa va povestesc intai ce am visat eu.
Am visat la frumusetile astea, si chiar m-am decis sa le fac, dar nu am respectat ceva esential pentru aspect: grosimea batoanelor, astfel ca la copt, s-au latit mult si au iesit ca niste biscuiti.
Despre gust, da! imi plac mult, sunt grozave, fragede, merg de minune la cafea sau ceai, chiar si pentru pitici.

Ingrediente

  • 200 gr unt moale
  • 180 gr zahar brut
  • 1/2 plic praf copt
  • 1 ou + 1 galbenus
  •  pastaie vanilie
  • aprox. 300 gr faina
  • ciocolata neagra pt ornat (100 gr e suficient)
  • 30-40 ml lapte dulce

Mod de preparare

Intr-un castron, mixam untul, zaharul si semintele de vanilie.


Mixam pana se topeste zaharul, apoi adaugam oul intreg, apoi galbenusul.

Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam treptat in compozitia de unt. Amestecam pana obtinem un aluat destul de consistent. Acoperim cu folie alimentara si dam la rece pentru o ora.


Dupa ce a stat la rece, scoatem aluatul si il framantam un pic. Formam „suluri” subtiri de 1 cm grosime si lungime 20 cm aproximativ. Taiem batoane de aprox. 7 cm.
Luam o tava prevazuta cu hartie de copt, asezam fursecurile si le bagam la cuptorul incins, la foc mediu, timp de aproximativ 10 minute. Ele trebuie sa ramana deschise la culoare, insa trebuie sa fie coapte. Le scoatem si le lasam la racit pe un gratar.

Topim ciocolata pe baie de aburi, adaugam laptele. Amestecam pana se omogenizeaza. Ornam fursecurile cu ciocolata la capete sau dupa preferinte.

  • Tipsuri:
  •  reteta originala cerea si 50 gr migdale macinate.
  • faceti batoanele subtiri, se vor lati la copt.
  •  se pot pastra la frigider cateva zile.
  • daca e necesar, suplimentati cu 50 gr faina.

Etichete: , ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Arhive