Am gasit de curand niste forme dragute de minichecuri. Am vrut sa combin si un pic din aroma siropului de trandafiri.
Au iesit asa, „carnoase”, pufoase, gustoase si deloc inecacioase. :))) Sigur, sigur le voi repeta pentru ca s-au topit rapid.

 

 

 

 

 

 

Ingrediente

  • 130 gr unt moale, de calitate
  • 1 praf de sare
  • 2 oua proaspete, eu folosesc de tara
  •  60 gr zahar brut
  • 250 gr faina
  • 1/2 praf de copt
  • 80 gr iaurt natural
  • 50 ml sirop natural de trandafiri
  • pt. ornat:
  • ciocolata cu lapte

Mod de preparare

Lasam ingredientele cateva ore la temperatura camerei.

Intr-un castron, mixam spuma untul cu un praf de sare si cu zaharul. Adaugam cate un ou, mixand bine dupa fiecare. Adaugam faina cernuta si praful de copt. Amestecam si adaugam iaurtul, iar la sfarsit siropul de trandafiri. Obtinem o compozitie omogena si aromata.
Luam cateva forme de mini chec sau de briosa, sau ce aveti la indemana si turnam compozitia. Umplem formele cam 3/4 pentru ca vor creste checurile la copt si nu vrem sa dea pe dinafara.

Dam la copt, in cuptorul preincins, la foc mediu, timp de 15-20 minute maxim.
Scoatem dupa ce s-au copt si lasam la racit.
Ornam cu ciocolata topita sau le puteam lasa simple. Promit ca sunt grozave!

Etichete: , ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Galerie foto
Arhive