Sigur ca multi dintre voi cei care imi viziteaza casuta virtuala, au aflat de produsul Multicooker de la Philips.
Pentru cei care nu stiu, le povestesc eu in cateva cuvinte.
Multicooker-ul este un aparat de gatit extrem de fiabil, usor de manevrat si care face treaba cu seriozitate si raspundere :)))
Prin bunavointa celor de la Philips si a prietenilor de la Gustos, am ocazia sa ii testez super puterile chiar la mine acasa si pentru asta le multumesc mult.
Este un produs care poate fi de ajutor, cred eu, in special mamicilor ocupate cu cei mici, dar care doresc sa si prepare mancaruri gustoase si fara supraveghere permanenta a aragazului cum se intampla in gatirea obisnuita. Il puteti lua lejer cu voi in vacante si sa pregatiti un mic dejun copios sau o cina usoara!
Este un aparat cu functii multiple, de aici si numele. Fierbe, coace, prajeste, gateste la aburi, se pot gati mancaruri diverse, se poate face inclusiv iaurt de casa, dulceata sau orez cu lapte!
Asa-i ca v-am starnit interesul? Mai multe despre acest produs, gasiti aici.

Astazi am pregatit extrem de rapid o negresa ciocolatoasa cu caise proaspete si aromate. Maxim 5 minute a durat pregatirea, apoi mi-am vazut de treaba!

Haideti sa vedeti cat de simplu si usor am pregatit-o cu ajutorul Multicooker-ului!

 

 

 

 

Pastram

 

Ingrediente

  • 250 gr faina alba
  • 120 gr unt moale
  • 100 gr zahar brut
  • 2 oua
  • 150 gr ciocolata neagra topita
  • 100 gr iaurt natur
  • 1 praf sare
  • 2 lg cacao neagra
  • 5-6 caise coapte

Mod de preparare

Pastram ingredientele minim o ora la temperatura camerei.

Intr-un castron, punem untul, un praf de sare si zaharul. Mixam bine pana devine pufos, apoi adaugam cate un ou, mixand bine dupa fiecare.
Praful de copt il amestecam in faina. Adaugam faina peste compozitia de unt si mixam. Cand compozitia devine vartoasa, adaugam iaurtul si mixam. Adaugam 3/4 din ciocolata topita si mixam pana la incorporare.

Caisele le spalam si le desfacem in jumatati.

Deschidem aparatul Multicooker. Il conectam la o sursa de curent. Turnam in cuva aparatului compozitia si scuturam un pic sa se aseze egal. Asezam jumatatile de caise cu pielita in exterior.


Setam din meniu, functia bake (coacere), selectam timpul de coacere 45′, la temperatura 150 grade.
Apasam tasta START si inchidem capacul.


Plecam sa ne jucam cu piticii sau sa rezolvam cate ceva si revenim peste 45′ cand aparatul ne avertizeaza printr-un semnal sonor ca preparatul este gata. Deschidem cu atentie capacul, aruncam o privire si lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, scoatem preparatul din cuva si il ornam cu ciocolata topita ramasa.


Servim o portie de negresa ciocolatoasa alaturi de o cafea sau un ceai!

Este grozav! Si aparatul si preparatul! :))))

Later edit: pentru coacere in cuptorul aragazului, se lasa timp de 35-40 min, la 180 grade.

Etichete: ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Arhive