Quiche Lorraine, ce nume frantuzesc, pretentios!
Stiti cat de bun este? Incredibil de bun!
Quiche-ul acesta vine din bucataria franceza, este o tarta sarata coapta, cu ingrediente compuse din oua, lapte si/sau smantana, branza. O particularitate este aceea ca blatul este precopt, urmand ca „umplutura” sa fie adaugata si coapta dupa.
Eu am adaugat in plus bacon, cateva boabe de mazare, ardei rosu, cascaval si ciuperci. Toate impletite intr-un amestec din oua si smantana.
Blat crocant, umplutura pufoasa! Promit! Este grozava tarta si daca va surade combinatia de ingrediente, faceti o incercare! Nu veti regreta!

Eu am provocat Multicookerul pentru acest quiche si ce credeti? S-a descurcat de minune!
Haideti sa vedeti ce si cum a iesit!

 

 


    

Ingrediente

  • pt blat:
  • 250 gr faina alba
  • 125 gr unt moale
  • 1 ou
  • 2-3 lg apa
  • 1 praf sare
  •  pt umplutura:
  • 4 oua de tara ( o sa vedeti ce culoare frumoasa capata cu oua de tara)
  • 300 gr smantana
  • 2 ciuperci marisoare champignon
  • 1 ardei rosu mediu
  • 150 gr bacon
  • 100 gr cascaval
  • 1 cub telemea capra
  • 2-3 lg mazare congelata
  • sare

Mod de preparare

Intr-un vas, cernem faina, adaugam sarea si untul si oul batut. Incepem sa framantam un aluat, adaugand cate o lingura de apa rece. Cand obtinem un aluat omogen, infasuram in folie alimentara si il dam la rece 20-30 minute.

Intre timp, pregatim umplutura.
Curatam si feliem ciupercile. Taiem baconul, cascavalul si telemeaua cubulete. Ardeiul rosu il tocam cubulete. Mazarea o lasam in farfurie sa se dezghete.


Dupa ce scoatem aluatul din frigider, il intindem cu sucitorul in strat subtire.
Conectam aparatul Multicooker la curent. Deschidem capacul si asezam foaia de aluat, cu atentie. Lasam o margine inalta de vreo doua degete. Intepam aluatul cu furculita din loc in loc.

Setam din meniu, functia BAKE, temperatura de150 grade si timpul de coacere de 20 minute. Apasam tasta START si inchidem capacul. Mergem si savuram un ceai sau o cafea intre timp.

Dupa ce s-a terminat programul de 20 minute, deschidem cu atentie capacul aparatului si asezam ingredientele de umplutura. Batem rapid ouale cu smantana si turnam compozitia peste ingrediente. Asezam cateva feliute de ciuperci deasupra.


Setam din meniu, functia BAKE, temperatura de 180 grade si timpul de coacere de 20 minute. Apasam tasta START si inchidem capacul.
Dupa ce s-a incheiat si aceasta etapa, apasam tasta STOP. Deschidem capacul si lasam sa se raceasca un pic tarta apoi o scoatem cu atentie pe un platou.


Noi am ras putin cascaval, am portionat-o si am servit cu ketchup. Este pur si simplu grozava, iar aparatul Multicooker si-a indeplinit cu succes misiunea!

 

Etichete: , , ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Arhive