Acum cateva saptamani., am facut cunostinta cu cateva produse naturiste, inclusiv indulcitori naturali. Gama  Remedia a introdus pe piata Green Sugar, pe romaneste „zaharul verde”, cu avantajul ca nu schimba gustul preparatului, cum fac alti indulcitori.
Recunosc ca m-a incantat ideea asta, mai ales ca din cand in cand folosesc alternativa la zahar. Ganditi-va ca numai 100 gr de zahar alb inseamna 1700 calorii, ceea ce este extrem de mult.
Cu o putere de indulcire multiplicata, cu calorii 0, Green Sugar vine in sprijinul celor aflati la dieta, diabetici sau pur si simplu celor in cautare de o alternativa mai light.

Am profitat de invitatia prietenilor de la Gustos si am testat indulcitorul Green Sugar. O panna cotta rece, cu aroma si culoare si mai ales, putine calorii, a facut deliciul nostru.

 

Ingrediente

  • 1 fruct de mango bine copt, moale
  • 1- 2 portocale
  • 400 ml smantana lichida
  • 100 ml lapte dulce
  • 2 lg nuca de cocos
  • 2 linguri indulcitor Green Sugar
  • 1 lg amidon
  • 1 plic gelatina (10 gr)

Mod de preparare

Gelatina o punem la hidratat in cateva linguri de apa.

Alegem fructe bine coapte, moi; le curatam, le taiem felii si le punem intr-un vas. Daca doriti, puteti adauga indulcitor, desi fructele binecoapte sunt suficient de dulci. Punem pe foc amestecul si lasam sa fiarba un pic.

In alt vas, punem laptele, 2 linguri indulcitor si lasam sa se incalzeasca numai, apoi adaugam smantana lichida si nuca de cocos. Lasam sa dea intr-un clocot si luam de pe foc. Adaugam gelatina hidratata in amestecul fierbinte si amestecam cu un tel. Dam deoparte.


Intre timp, luam fructele de pe foc, le pasam si le strecuram. Vom obtine un piure extrem de fin. Adaugam o lingurita de amidon in piure si punem inca un pic la fiert, amestecand bine. Dam deoparte.
Pregatim cateva pahare din sticla, turnam jeleul de fructe si dam paharele la congelator cam 10 – 15 minute. Le scoatem, turnam peste piure, amestecul de smantana. Dam la rece cupele si lasam cateva ore ca sa se inchege.
Servim rece o portie. Un deliciu care dincolo de gust, are si putine calorii.

Etichete: ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Galerie foto
Arhive