Astazi va aduc o rulada gustoasa, cu fructe de padure. Sigur ca am profitat de Green Sugar, aliatul de neinlocuit in lupta cu dulcele si mai ales a caloriilor multe.
Gama  Remedia a introdus pe piata Green Sugar, pe romaneste „zaharul verde”, un indulcitor natural, cu marele avantaj ca nu schimba gustul preparatului, cum fac alti indulcitori.
Mai multe despre gama de produse, gasiti aici Remedia!

Ingrediente

  • 8 oua de tara
  • 6 linguri de faina
  • 6 linguri indulcitor Green Sugar
  • 4 linguri de ulei
  • 2 lg cacao neagra
  • 1 praf de sare
  • pt umplutura:
  • 400 gr branza mascarpone
  • 200 gr ciocolata alba fara zahar
  • 2 lg indulcitor Green Sugar
  • 1 cana mica cu lapte dulce
  • 200 gr afine si zmeura de padure
  • decor:
  • ciocolata neagra topita

Mod de preparare

Pastram ingredientele la temperatura camerei pentru minim o ora – doua.
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Cand vreau sa fac rulada, eu nu le bat foarte mult, nu vreau sa obtin o compozitie prea tare. Adaugam indulcitorul, mixam incontinuare si apoi adaugam galbenusurile si le incorporam. Adaugam faina si cacaua si la sfarsit, uleiul.

Pregatim o tava de copt, cu hartie de copt (eu am folosit tava mare de aragaz) si turnam compozitia. Dam tava la cuptor pentru aproximativ 20 – 25 minute.


Intre timp, pregatim crema. Topim ciocolata alba pe baie de aburi. Branza mascarpone o desfacem cu laptele, amestecand usor pana se omogenizeaza si adaugam indulcitorul. Astfel, blatul va absorbi din lichid si nu va fi uscat. Adaugam ciocolata topita si racita si mixam bine.
Dupa ce s-a copt foaia de rulada, o scoatem si o lasam sa se raceasca.
Spalam fructele de padure.
Peste foaia de blat, intindem crema alba, presaram fructe si rulam usor pana obtinem forma de rulada.


Imbracam in hartie si dam la frigider. Eu am lasat-o pana a doua zi si s-a intarit frumos. Am scos-o de la frigider, am ornat-o cu ciocolata neagra topita.

Este foarte gustoasa si folosind indulcitorul Green Sugar, am scutit incredibil de multe calorii la acest desert racoritor.

Etichete: , , ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Galerie foto
Arhive
error: Conținutul este protejat!