Astazi, va aduc niste minichecuri simple, extrem de gustoase, de post, dar pe care eu le-as face oricand.
Reteta de la care am plecat, am gasit-o la Rocsi, care a preluat-o de la Laura Sava, insa eu am adaptat-o dupa ceea ce aveam disponibil.
Multumesc mult Rocs, Laura, pentru o reteta grozava, simpla si rapida!


Ingrediente

  • 2 cani apa minerala cu bule (este suficienta o sticla mica de 500 ml apa minerala)
  • 1 + 1/2 cana zahar brut
  • 1/2 cana ulei (eu am folosit de floarea soarelui)
  • 3 cani faina alba
  •  1 plic praf de copt
  • 4 linguri cacao neagra de calitate
  • 2 linguri rom (eu folosesc rom-bautura)
  • o portocala
  •  Glazura:
  •  2 lg cacao neagra
  • 2 lg zahar brut
  • 2 lg ulei
  • 4-5 lg apa

Mod de preparare

Mai intai, pornim cuptorul.
Intr-un castron, turnam apa minerala, adaugam zaharul si amestecam cu un tel. Adaugam uleiul, romul si amestecam iar.
Spalam bine o portocala, o uscam cu un servetel de hartie, apoi radem coaja si o punem peste compozitia lichida. Cat timp pregatim faina, toate aromele se intrepatrund.
Intr-un alt castron, punem faina, cacaoa si praful de copt si amestecam cu o furculita, astfel incat sa se distribuie uniform toate. Adaugam faina pentru amestecul lichid si amestecam iar cu telul, doar cat sa se omogenizeze compozitia.
Pregatim cateva forme de copt, prevazute cu hartie de copt sau forme din hartie / carton de unica folosinta si turnam compozitia. Eu am folosit forme de minichecuri de unica folosita.  Asezam cativa miezi de nuca deasupra.
Le punem la copt in cuptorul incins, lasam la foc mediu, cam 35 -40 minute. Ele se vor umfla si vor crapa usor.
Dupa ce s-au copt, le scoatem din cuptor si le lasam la racit.

Glazura o pregatim extrem de simplu.

Intr-un vas /craticioara, punem 2 linguri cacao neagra, 2 linguri zahar brut, 2 linguri ulei si 2 linguri apa. Punem pe foc, amestecand continuu pana cand incepe sa fiarba. Lasam 2 minute sa fiarba si apoi dam deoparte si lasam la racit. Glazura va deveni mai inchegata pe masura ce se raceste.
Glazuram checurile si servim alaturi de un ceai sau o cafea.

Etichete: , ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Galerie foto
Arhive