Stiu, le-ati vazut si le-ati tot vazut, ba chiar le-ati si facut. Si eu la fel! :))
Si daca le-ati facut, stiti cat de usor se fac sau cat de bune sunt.
Dar daca nu le-ati facut inca, nu asteptati o ocazie speciala ca sa le faceti. Sunt tare bune, crocante in exterior, pufoase in interior. A, si cu gust intens de ciocolata.
Si-au facut loc rapid printre preferatele noastre, si sunt sigura ca va vor cuceri si pe voi!

 


Ingrediente

  • 220 gr ciocolata neagra ( de calitate)
  • 60 gr unt
  • 2 oua
  • 80 gr zahar brut
  • 220 gr faina
  • 1 lingurita praf copt
  • 1 praf sare
  • 2 lg rom
  • zahar alb tos si pudra pt tavalit

Mod de preparare

Topim ciocolata impreuna cu untul. Eu pun in cuptor, la foc mic, las cam 10 minute, apoi scot, amestec bine ca sa se omogenizeze.
Ouale le mixam cu zaharul pana devin spumoase, apoi adaugam ciocolata racita. Amestecam, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si sarea. Amestecam cat sa obtinem o compozitie omogena, adaugam romul si il incorporam. Bagam compozitia la frigider si lasam cateva ore (sau puteti sa tineti peste noapte), timp in care se va inchega.

Pregatim un castronel cu zahar tos si unul cu zahar pudra. Pregatim o tava si asezam hartie de copt.
Scoatem compozitia din frigider si cu o lingurita, luam din aluat si formam bilute pe care le tavalim intai in zahar tos, apoi in zahar pudra si le asezam in tava de copt.Eu am ales sa le fac un pic mai mari.

Le punem la copt, in cuptorul preincins, cam 12-15 minute. Prima tura de fursecuri am tinut numai 10 minute si nu am fost multumita. Eu personal, am ales apoi sa le tin cam 15 minute si au iesit mult mai bine, iar interiorul a ramas pufos. Le scoatem cu atentie din cuptor pentru ca sunt extrem de fragede si le lasam la racit. Veti vedea ca vor fi mai „solide” odata racite.
Sunt extrem, extrem de gustoase!

Etichete: , ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Arhive