Ador parfumul delicat al unei lamai adevarate. De multe ori am folosit lamaia si gustul ei acrisor in preparate, in bauturi, etc.
De data aceasta, am ales sa pastrez aroma lamaiei in cateva fursecuri fragede. Sunt cu unt, deci sunt tare fragede, iar lamaia completeaza gustul lor.

Au fost facute in special pentru pitici, dar nici eu nu m-am abtinut sa nu savurez un fursec fraged si aromat!

Ingrediente

  • 130 gr unt
  • 250 gr faina alba
  • 100 gr zahar pudra
  • zeama si coaja rasa de la o lamaie
  • 1 vrf. bicarbonat stins cu lamaie
  • 1 praf sare
  • jeleu de fructe

Mod de preparare

Ingredientele le tinem cateva ore la temperatura camerei.

Untul moale, cu un praf de sare si cu zaharul il mixam spuma intr-un castron. Adaugam faina, bicarbonatul stins si amestecam bine. La sfarsit, adaugam coaja rasa si sucul de lamaie. Amestecam in continuare, pana obtinem o compozitie omogena, nu foarte tare.
Pregatim o tava prevazuta cu hartie de copt. Punem aluatul intr-o presa de biscuiti sau intr-un poche si formam fursecuri nu foarte mari. Asezam cate un mot de jeleu/ rahat si ii punem la copt, in cuptorul preincins, la foc mediu, pentru vreo 10 minute.

II scoatem si ii lasam la racit pe un gratar. Atentie cand ii manevrati, sunt extrem de fragezi si se pot rupe.
Se pot pudra daca ii doriti mai dulci.

Ideali pentru ceai, chiar si la cafea!

 

Etichete: ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Galerie foto
Arhive
error: Conținutul este protejat!