Imi plac mult placintele cu fructe, in special cele aromate.
Recunosc, nu as reusi sa fac foi de placinta ca cele din comert si sincer nu cred ca m-as incumeta.
Dar prefer oricand o placinta facuta in casa, sa miroasa frumos in bucatarie, a copt!
Oricine stie sa faca o placinta cu mar, dar eu vin cu cateva idei pentru o placinta foarte aromata.
Am folosit un amestec de condimente home-made, respectiv pudra de coaja de portocala + cuisoare + scortisoara, si am adaugat niste merisoare si fulgi de migdale coapte.
A iesit extrem de parfumata si gustoasa!

Ingrediente

  • 1 pachet foi proaspete de placinta
  • 8-10 mere
  • 50 gr fulgi de migdale
  • 50 gr merisoare
  • 3 – 4 linguri gris
  • 2-3 linguri zahar brut
  • condimente de casa pudra de portocala + cuisoare + scortisoara
  • zahar pudra
  • un cub unt moale

Mod de preparare

Spalam si curatam merele. Le radem intr-un vas de sticla sau de plastic. Nu e nevoie sa le scurgeti de siropul lasat,astfel pastram din dulceata merelor si folosim zahar mai putin.
Adaugam merisoarele, zaharul si grisul si amestecam. Lasam un pic sa se „umfle” grisul, Intre timp, bagam fulgii de migdale un pic la cuptor, 2-3 minute, nu mai mult.
Intr-un mojar sau o rasnita, pregatim condimentele. Luam o coaja uscata de portocala, cateva cuisoare si un betisor de scortisoara si le macinam.

Adaugam 3/4 din migdale si condimentele peste merele rase. Lasam 5 minute sa se intrepatrunda aromele.
Desfacem pachetul de foi si le intindem. Ungem cu un pic de unt, asezam un strat de mere si rulam cate doua foi. Taiem in doua sau le lasam asa lungi si le asezam in tava de copt. Procedam la fel cu toata compozitia de mere si apoi ungem cu unt si presaram restul de migdale pe deasupra placintelor.
Le punem in cuptor, la copt, la foc mediu, aproximativ 20-25 minute, pana se rumenesc frumos. Se scot din cuptor si se lasa un pic la racit, apoi le pudram cu zahar vanilat.

Sunt foarte aromate si merg de minune la un ceai !

Etichete: , ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Arhive