Sunt atat de multe mancaruri apetisante, gustoase, genul pe care il doreste toata lumea, dar care sunt intotdeauna blamate pentru „nocivitatea” lor, in special tipul de mancare fast -food.
Fie ca vorbim despre combinatia „nefericita” de carbohidrati, fie ca vorbim de procedeul de preparare termica, aceste mancaruri au „o hiba”. Este drept, mancarea tip fast-food arata bine, este gustoasa, dar eu refuz sa o consum in cadrul magazinelor.
Nu stiu ce carne contin, nu stiu de cand e procesata, dar stiu cu siguranta ca uleiul in care este prajita,  are multe zile de folosinta. Alegerea imi apartine, desigur, si drept urmare, am reusit sa reproduc acasa, in bucataria mea, cateva dintre aceste gustari.
Astazi, va fac pofta cu niste aripioare crispy, fara prajeala, fara mizerie pe aragaz, si extra gustoase.
Sunt crocante, rumene, si in acelasi timp, suculente! Ce mai… sunt grozave!

Ingrediente

  • 8 -10 aripioare de pui
  • 1 ou batut cu 2 linguri de lapte
  • 300 gr fulgi de porumb
  • 1 cana faina
  • condimente: sare,boia, oregano
  • cateva linguri ulei de masline
  • 4-5 cartofi

Mod de preparare

Spalam foarte bine aripioarele, le curatam de eventuale resturi de fulgi. Le puteti taia in doua sau le puteti lasa intregi. Le punem in aparatul de gatit la aburi, presaram sare si le gatim 10 minute, nu mai mult. Daca nu aveti steamer, puneti la fiert o oala cu apa, umpluta pe jumatate, adaugati o strecuratoare mare sau o sita, puneti aripioarele acolo si acoperiti cu un capac. Lasati 10-15 minute.

Intre timp, batem un ou intr-un castronel, punem o cana de faina in alt castronel, iar fulgii de porumb ii faramitam cu mana sau cu un sucitor.

In castronelul cu faina, punem un praf de sare, boia si oregano si amestecam.
Pregatim o tava cu hartie de copt si pornim cuptorul.
Scoatem aripioarele, ele vor fi lipicioase. Le tavalim prin faina condimentata, apoi prin ou batut si apoi prin fulgii de porumb. Presam un pic pe fiecare parte. Apoi le transferam in tava de copt.
Le punem la copt, la foc iute, cam 10 minute.


Ies rumene, crocante, iar cand muscati din ele, sunt suculente. Cu siguranta le veti face des. Nu au nevoie sa stea mult in cuptor, fiindca ele sunt patrunse si gatite de la aburi.
Cartofii ii curatam si ii spalam, ii taiem fasii groase. Ii punem 10 minute maxim, la aburi, apoi ii transferam intr-o tava prevazuta cu hartie de copt. Presaram un pic de sare, ulei de masline, apoi rozmarin, oregano,boia si fulgi de porumb. Ii punem in cuptor, la foc iute, tot maxim 10 minute.
Sunt deliciosi.


Pregatim un sos de usturoi cu iaurt si condimente.
Garantez ca va veti rasfata cu asa meniu, desi combinatia nu este tocmai una de adoptat in fiecare  zi:)))

Etichete: , ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Galerie foto
Arhive