Postat: 12 februarie 2015 - Aperitive, Pui - comentarii

Astazi am vrut sa postez reteta de mai jos pe facebook, am cautat-o in tot blogul si nici ca am gasit-o. Am realizat ca am omis sa o postez aici. Este justificata intr-un fel omisiunea mea, dar am venit sa „remediez” situatia:))
Este un chec aperitiv facut anul trecut de sarbatoarea pascala, in loc de drob, mai mult ca sa pape si piticii. Este foarte gustos si merge de minune la o masa festiva.
Cu aceasta reteta particip la concursul Reteta Anului 2014, gazduit pe frumosul Bucataras, si daca va place si vreti sa ma sustineti cu voturile voastre, as fi mai mult decat incantata! Va multumesc!

Reteta:

avem nevoie de:

– un piept de gaina dezosat
– 2 legaturi marar verde
– 2 legaturi ceapa verde
– 2 legaturi usturoi verde
– 1 legatura patrunjel
– 1 legatura leustean
– 3 oua
– sare
– piper
– ulei de masline
– 2 foi proaspete de placinta
– susan

Mod de preparare:

Spalam carnea si o tocam marunt.
Verdeata o spalam si o tocam la fel.
Folosim un castron in care punem toate ingredientele tocate si condimentele.
Amestecam bine si dam deoparte 10 minute.

Luam o forma de copt dreptungiulara, ungem cu putin ulei de masline si asezam cele doua foi de placinta, lasand marginile in afara.

Asezam peste foi, cu ajutorul unei linguri, compozitia de carne si nivelam frumos. Acoperim cu marginile foilor de placinta, si presaram un pic de ulei masline.

 

Dam la cuptorul preincalzit si lasam la copt cam o ora, la foc mediu. Dupa ce s-a copt, scoatem din cuptor, lasam cateva minute si apoi rasturnam checul pe un platou ca sa nu se umezeasca in tava.

 

Presaram un pic de susan.
Lasam sa se raceasca de tot si punem la frigider pana la sevire.

Etichete: ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Galerie foto
Arhive