Postat: 08 februarie 2015 - Aperitive, Pui, Rețete cu carne - comentarii

Nu stiu cati dintre voi au pate-ul pe lista de preferinte, dar va spun de la inceput ca este un preparat bun, sanatos si gustos. Eu ador ficateii, desi piticii mei nu vor nici sa auda de asa ceva. De data asta au mancat si ei, he, he!
Un pate bun inseamna in majoritate ficat, si asta obtinem doar facandu-l acasa. Nu o sa il blamez pe cel din comert, dar va invit doar sa cititi eticheta cu ingrediente: 15- 30% ficat, 70% nitrati, nitriti, membrane si alte prafuri. Este lesne de inteles ca se merita sa il facem in casa, chiar daca este mai costisitor.
Astazi va prezint o varianta de pate din ficatei de pui cu legume. Excelenta alegere, va garantez!
Si in plus, am pus si cookerul la treaba!

 

 

Ingrediente

  •  500 – 600 gr ficatei proaspeti de pui
  • 2 cepe rosii potrivite
  • 2 fire praz
  • 1 capatana usturoi
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 sfecla mica
  • sare
  • piper verde
  • maghiran
  • oregano
  • 2 frunze dafin
  • 2 cani lapte dulce
  • 50 ml ulei masline
  • 70 gr unt

Mod de preparare

Eu am folosit Multicookerul din dotare, dar putem folosi o cratita mai groasa, preferabil una de tuci.
Spalam si curatam ficateii de eventuale resturi. pielite,etc. Curatam si spalam legumele. Taiem ceapa julien, prazul in rondele marisoare, usturoiul il presam un pic. Morcovul si sfecla le dam pe razatoare.
Punem cateva linguri ulei la incins, Eu am conectat aparatul, am selectat programul Fry pentru 12 minute si am pus cateva linguri cu ulei la incins. Punem ceapa, prazul si usturoiul la calit cu un praf de sare, Lasam 3-4 minute, amestecam cu o lingura si adaugam morcovul si sfecla. Mai lasam 3-4 minute si adaugam ficateii spalati si curatati. Lasam sa se caleasca si ficateii, apoi turnam laptele si adaugam condimentele. Selectam optiunea stew, lasam sa fiarba pana scade laptele sii se formeaza un sos gros. Gustam sa vedem daca mai trebuie sare si apoi oprim cookerul/ochiul si lasam un pic sa se odihneasca si compozitia. Scoatem foile de dafin, apoi punem blenderul in functiune si amestecam toata compozitia pana obtinem o pasta fina. Oprim blenderul, adaugam untul taiat cubulete si amestecam pana se topeste si se incorporeaza bine.
Punem compozitia in diverse recipiente, turnam cate o lingura de ulei de masline  deasupra, presaram un pic de sare si piper si dam la rece pana in momentul servirii.
Este o bunatate! Il putem servi pe paine coapta cu usturoi sau cu ceapa proaspat desfacuta.

 

Etichete: , ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Arhive