De curand, cineva mi-a cerut o reteta pentru aceste briose. Am intrat pe blog sa o caut, nu am gasit-o, desi le facusem in urma cu mai bine de un an. Atunci am realizat ca nu o postasem la vremea lor. Postasem insa pe Bucataras reteta 🙂
Asa ca remediem situatia si venim cu reteta si aici.
Va spun sincer, sunt pufoase si cremoase, ca briosele umplute cu crema, de altfel…

Ingrediente

  • 250 gr faina
  • 120 gr zahar pudra
  • 2 oua
  • 50 ml ulei floarea soarelui
  • 1 praf copt
  • 4 lg nuca de cocos
  • 150 ml suc proaspat de portocale
  •  

    pt crema

  • 250 gr mascarpone
  • 100 gr ciocolata alba
  • suc si coaja de la o portocala

Mod de preparare

Intr-un castron, cernem faina, adaugam praful de copt, zaharul pudra si nuca de cocos. Batem cele doua oua, le turnam peste compozitia uscata si amestecam. Adaugam uleiul si la sfarsit turnam sucul de portocale. Amestecam bine cu un tel. Lasam apoi compozitia sa se odihneasca un pic. Daca iese prea vartoasa, mai puneti un pic de suc de portocale.
Pornim cuptorul la foc mediu.
Pregatim o tava de copt pentru briose. Turnam compozitia in cele douasprezece forme si punem in cuptor, la copt, cam 30 minute.
Dupa ce s-au copt, le scoatem si le lasam sa se raceasca de tot.

Intre timp, pregatim crema. Topim ciocolata alba pe baie de aburi. Spalam portocala bine, o stergem cu un servet si radem coaja, apoi stoarcem sucul. Atentie sa nu se strecoare vreun sambure.
Desfacem cutia de mascarpone, punem branza intr-un castron, adaugam ciocolata topita,coaja si sucul de portocala. Mixam bine, bine compozitia.
Dupa ce s-au racit briosele, le decupam cate un capacel, fie cu o lingurita, fie cu un accesoriu ca cel din poza.


Crema o turnam intr-un poche sau intr-o punga si umplem locasurile din briose. Apoi ornam deasupra cu crema, si presaram cativa fulgi de ciocolata neagra.
Dam la rece pentru o ora, apoi putem servi.
Sunt delicioase.

Etichete: ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Galerie foto
Arhive
error: Conținutul este protejat!