Faina de migdale este o nebunie, cei care au incercat-o, stiu ce spun, iar cei care nu au incercat-o, au ocazia acum sa o incerce cu niste fursecuri simple, dar tare bune la gust. Nu sunt fade, nu sunt uscate si se pastreaza bine mai multe zile…daca raman :))

Daca taiem zaharul, faina de grau, deja avem un fursec si gustos si sanatos.

Faina de migdale si cacaua fac toti banii in aceste fursecuri. Dau un gust tare bun, se fac rapid, ingredientele se amesteca usor si se pot savura la o cafea sau un ceai negru, cu ghimbir.

Eu le savurez in timp ce va scriu 🙂

Timp de preparare: 30 minute

Portii: 18 biscuiti

Ingrediente

  • 2 oua
  •  2 banane foarte coapte (negre eventual)
  •  50 gr unt moale
  •  100 gr faina de migdale
  •  100 gr fulgi ovaz
  •  50 gr nuca de cocos
  •  30 gr cacao neagra
  •  scortisoara

Mod de preparare

Intr-un castron, punem bananele, ouale si untul. 

Mixam intai la viteza mica, apoi la viteza mare pana obtinem o compozitie omogena.  

Adaugam faina de migdale, nuca de cocos, fulgii de ovaz, cacaua si scortisoara. Amestecam cu o spatula pana se incorporeaza toate. 

Pornim cuptorul la foc mediu.

Pregatim o tava cu hartie de copt. Formam cate un biscuite rotund si il asezam in tava.  

Dam la copt, la foc mediu, aproximativ 15 minute. Scoatem si lasam la racit pe un gratar.

Etichete: , ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Arhive