Postat: 15 aprilie 2015 - Aperitive, Pui - comentarii

Cei care ma cunosc, stiu ca prefer preparatele gatite in casa. De multe ori am pregatit pate de casa, am renuntat de foarte mult timp la cel din comert. Sigur ca nu toata lumea apreciaza ficateii, sau un pate cu gust intens de ficatei, dar se poate diversfica, se poate adauga lapte, unt sau legume. De data aceasta, am gatit un pate cu ciuperci. Foarte bun, ciupercile dau savoare in orice preparat, daca va plac desigur.

Acest moment a coincis cu provocarea prietenilor de la SunFood si am raspuns cu drag alaturi de prietenele noastre, Merisor si Rita, desi va marturisesc ca nu a fost usor deloc sa gasesc conservele in magazine, chiar a fost o aventura complexa:))))

Asadar, am impacat si familia si am raspuns si provocarii si am facut un gustos pate de casa cu ciuperci.

Ingrediente

    • 600 gr ficatei proaspeti de pui
    • 1 morcov mediu
    • 1 ardei rosu lung
    • 1 ceapa alba mare
    • 300 gr ciuperci
    • ulei de masline
    • 3-4 rosii uscate cu capere
    • sare
    • piper alb
    • 100 gr unt
    • piper cu lamaie
    • 2-3 linguri ulei de masline
    • 1 praf nucsoara macinata
    • 1 cana apa
    • 1 fir de rozmarin

Mod de preparare

Curatam si spalam ficateii. Curatam si spalam legumele. Tocam cuburi morcovul, ceapa, ardeiul si le punem la calit in putin ulei de masline.

1

Adaugam sare, apoi adaugam ficateii si rosiile uscate. Lasam la rumenit 5-10 minute, ii intoarcem sa se rumeneasca pe toate partile, apoi adaugam ciupercile feliate. Adaugam inca un praf de sare si lasam 10 minute pe foc.

2

Adaugam o cana cu apa si lasam sa fiarba inabusit, pana scade toata zeama.

3
Dupa ce s-au gatit bine. transferam toata compozitia intr-un blender si mixam bine. Gustam, daca mai e nevoie, adaugam sare sau piper. Mixam untul cu un praf de sare si un praf de nucsoara, adaugand cate o lingura de pate, pana il incorporam pe tot. Transferam compozitia intr-un vas de sticla preferabil, nivelam,apoi turnam cateva linguri de ulei de masline, cat sa acopere pate-ul la suprafata si sa nu se usuce, putin piper cu lamaie, un fir mic de rozmarin si dam la rece, acoperit.

4

Etichete: , ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Galerie foto
Arhive
error: Conținutul este protejat!