Ador spanacul, ador placintele sarate, iar cand vine vorba de combinatia spanac – branza sarata, ma topesc de tot. Cu foi de placinta, cu aluat de casa, cu sau fara verdeturi, ador astfel de placinte.

IMG_5926

IMG_5945

IMG_5951

 

Ingrediente
    • aluat
    • 500 gr faina alba
    • 200 gr branza proaspata de vaci
    • 2 oua
    • 50 ml ulei floarea soarelui
    • 250 ml apa
    • 25 gr drojdie proaspata
    • 1 lingurita sare
    • 1 lingurita zahar
    • umplutura:
    • 200 gr urda proaspata
    • 200 gr telemea de capra
    • 50 gr cascaval
    • 300 gr spanac proaspat
    • 2 oua de gaina
    • 4 linguri smantana grasa
    • coaja rasa de lime
    • 1 leg ceapa verde
    • sare
    • piper
    • suplimentar:
    • 1 ou
    • 2-3 linguri smantana
    • sare
    • oregano

Mod de preparare

Pentru aluat, cernem faina intr-un castron. Drojdia cu sare si zaharul o punem la hidratat in putina apa. Lasam sa se activeze, apoi o turnam in mijlocul fainii. Adaugam ouale, branza de vaci si incepem sa framantam.

Adaugam cate un pic de ulei, framantam, apoi adaugam un pic de apa, framantam in continuare pana incorporam toate ingredientele. Dam la dospit, intr-un castron acoperit cu un servet curat, aproximativ 30 minute.

Intre timp, pregatim umplutura. Spalam si curatam spanacul si ceapa. Le tocam marunt, le punem la calit intr-un pic de ulei de masline cu sare. Intr-un vas, amestecam branzeturile, smantana, sarea, ouale si coaja rasa de lime. Amestecam pana la omogenizare, apoi adaugam spanacul si amestecam usor cu o lingura.

Aluatul crescut il impartim in 2-3 portii. Intindem cate o foaie groasa cam de 1-2 cm, asezam umplutura si apoi rulam. Pregatim o tava pe care o ungem cu un pic de ulei sau unt si asezam rulourile de placinta. Batem un ou cu o lingura de smantana si turnam peste placinta. O punem la copt, in cuptor, pentru aproximativ 35-45 minute pana se rumeneste frumos. O scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca, apoi servim.

 

IMG_5891 IMG_5894 IMG_5898 IMG_5901

Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Galerie foto
Arhive